Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
7Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ
Σαλπάρει αύριο το "καράβι της ειρήνης"

Το "καράβι της ειρήνης" σαλπάρει αύριο Παρασκευή με προορισμό τη Χίο. Θα ρίξει άγκυρα στο νησί, που φέτος θα διαδηλώσουν χιλιάδες νέοι και νέες απ' όλη την Ελλάδα το δικαίωμά τους να ζουν ειρηνικά. Ολα είναι έτοιμα στην παραλία της Λευκωνίας, στο Κοντάρι,για να στηθεί για δύο μέρες το "νεανικό στρατηγείο ειρήνης".

Για δύο μέρες, το Σάββατο και την Κυριακή, θα στηθεί μια "γέφυρα" φιλίας, συνεργασίας και ειρήνης ανάμεσα στον ελληνικό και τον τουρκικό λαό. Μια"γέφυρα" επικοινωνίας, αφού οι δύο λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά τους ενώνουν κοινά όνειρα, κοινοί στόχοι, κοινά προβλήματα, όπως φτώχεια, ανεργία, εκμετάλλευση. Θα απαιτήσουν την απομάκρυνση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που σπέρνουν το μίσος και τη διχόνοια, τροφοδοτούν την ένταση των σχέσεων των δύο λαών, από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Το ραντεβού έχει καθοριστεί για αύριο, Παρασκευή.Οι νέοι απ' όλη τη χώρα θα συναντηθούν στις 5.30 μ.μ. στο λιμάνι του Πειραιά και θα αναχωρήσουν για τη Χίο, όπου θα φτάσουν το Σάββατο,στις 6.00 π.μ. Αμέσως θα στηθεί η κατασκήνωση στο Κοντάρι. Στις 6.30 μ.μ. του Σαββάτου θα γίνει συγκέντρωση στην κατασκήνωση και στις 7.30 μ.μ. θα ξεκινήσει η πορεία προς τη Χίο. Στις 8.30 μ.μ. θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση στην Προκυμαία, όπου θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ,της ΕΔΟΝ Κύπρου,της Ενωσης Τουρκοκυπρίων Φοιτητών,του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης Τουρκίας.Ομιλητής της συγκέντρωσης θα είναι ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός και θα ακολουθήσει συναυλία με τη Μ. Δημητριάδη και τον Γ. Θωμόπουλο.

Επίσης, το Σάββατο στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η διεθνής συνάντηση των οργανώσεων από Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, με σκοπό να βγει κοινή διακήρυξη.

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, μέχρι τις 5.30 μ.μ., οπότε οι νέοι θα αναχωρήσουν για το λιμάνι. Στο χώρο της κατασκήνωσης θα λειτουργεί ταβέρνα.

Αντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα αναχωρήσει την Κυριακή στις 8.30 π.μ. για το Τσεσμέ, όπου θα έρθει από τη Σμύρνη και αντιπροσωπεία του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης (ODP). Στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, ενώ στη συνέχεια θα γίνει η διεθνής συνάντηση των παραπάνω αντιπροσωπειών. Το απόγευμα θα ακολουθήσει συναυλία.

Ο δήμαρχος του Τσεσμέ Νουρί Ερτάν θα φιλοξενήσει την αντιπροσωπεία και θα διαθέσει μεταφορικά μέσα για να ξεναγηθούν στις περιοχές των Αλατσάτων,Βουρλών και Αγίας Παρασκευής.Η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσει για Χίο στις 7 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ