Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ"
Καταγγέλλει την αύξηση των εισιτηρίων

Με τα μέλη του ΔΣ του Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Δήμου Θεσσαλονίκης συναντήθηκε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού "ΘεσσαλοΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ" Αγάπιος Σαχίνης.Ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Νίκο Αχπουγιούκογλου για τη δράση του Συνεταιρισμού και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, όπως η στέγασή του σε δημοτικό χώρο, η δυνατότητα δανεισμού από το δήμο για έκτακτες περιπτώσεις κλπ.

Ο Αγ. Σαχίνης αναφέρθηκε στο ρόλο των αστικών συνεταιρισμών στις σημερινές συνθήκες και επισήμανε την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για την προνομιακή τους μεταχείριση σε σχέση με τα πολυκαταστήματα, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Επίσης με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός καταγγέλλει την υπέρογκη αύξηση των τιμών των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ κατά 33%, τη στιγμή που ο πληθωρισμός τρέχει με 5% και βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο άγρια επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Ολα αυτά ενώ η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο υπογραφής νέας σύμβασης με τον ΟΑΣΘ, συνεχίζοντας την απλόχερη επιδότηση των μετόχων.

Η Γραμματεία του συνδυασμού τονίζει ότι οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό, μέσο μετακίνησης των λαϊκών στρωμάτων, γι' αυτό πρέπει να μην ανανεωθεί η σύμβαση με τους μετόχους και να περάσουν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης στον έλεγχο του δημοσίου, προσφέροντας καλύτερη ποιότητα μεταφοράς και φθηνότερο εισιτήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ