Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Ετοιμοι για νέους αγώνες οι εργαζόμενοι

Κάτω από την πίεση του αγώνα των εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας, ο δήμαρχος της πόλης αναγκάστηκε χτες να τους προτείνει συμβιβαστική λύση για την επίλυση του αιτήματος της άμεσης καταβολής της πρώτης δόσης του πριμ παραγωγικότητας.

Συγκεκριμένα, χτες και ενώ το Δημαρχείο τελούσε υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν, επειδή, παρά τις δεσμεύσεις και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, το επίδομα δεν τους έχει καταβληθεί ακόμα, ο δήμαρχος τους πρότεινε να προσφύγουν και στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Σκοπός αυτής της προσφυγής είναι να ακυρωθεί από το ΣτΕ η απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 177, με την οποία δεν επιτρέπεται η καταβολή του επιδόματος παραγωγικότητας στους μόνιμους εργαζόμενους στο δήμο και στους εργαζόμενους στον Αθλητικό Οργανισμό.

Για τις εναλλακτικές λύσεις που παρουσιάστηκαν, οι εργαζόμενοι την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, στην οποία και θα καθορίσουν τη στάση τους. Ωστόσο, φάνηκε πως είναι αποφασισμένοι να παλέψουν, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων, ήταν και χτες ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας" Αρ. Αβραμίδης."Το αίτημα των εργαζομένων, τόνισε, είναι δίκαιο και πρέπει να ικανοποιηθεί άμεσα. Η ΔΔΕ θα είναι στο πλευρό τους κάθε στιγμή, θα στηρίξει τις αποφάσεις τους και θα συμπαρασταθεί στον αγώνα τους μέχρι να δοθεί μια ικανοποιητική λύση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ