Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"
Να ανατρέψουμε την κυριαρχία των πολυεθνικών

Περιοδεία στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τον Οργανισμό Αθήνας έκαναν χτες ο Θεοχάρης Παπαμάργαρης, υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ και ο Νίκος Μπατιστάτος στέλεχος της Παράταξης

Η εκχώρηση κρατικών υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, η μετατροπή δημόσιων οργανισμών σε ανώνυμες εταιρίες και γενικότερα η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, καθώς και οι επιπτώσεις στην Αττική από την Ολυμπιάδα του 2004, ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης κατά τη χτεσινή περιοδεία στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ), που έκαναν οΘεοχάρης Παπαμάργαρης,υποψήφιος Νομάρχης Αθήνας της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) και ο Νίκος Μπατιστάτος στέλεχος της ΝΑΣ. Αρχικά συναντήθηκαν με μια ομάδα μηχανικών στο Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ και στη συνέχεια συζήτησαν με οικονομικούς και διοικητικούς υπαλλήλους.

Ο υποψήφιος Νομάρχης Αθήνας της ΝΑΣ τόνισε τη σημασία που έχουν αυτές οι εκλογές, λέγοντας: "Η κατεύθυνση της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής, μας οδηγεί στον άμεσο κίνδυνο να χαθούν πολλές από τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Το εργασιακό νομοσχέδιο καταργεί το 8ωρο και δε θα αργήσει η στιγμή που θα καταργηθεί και το πενθήμερο. Το συνταξιοδοτικό παραπέμπεται σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Μετά από όλα αυτά, κύριο μέλημά μας είναι η καταγραφή της δυσαρέσκειας του κόσμου. Μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί να στείλει ένα μήνυμα ισχυρό, το οποίο θα αλλάξει τη ρότα στην πολιτική της κυβέρνησης".

Για το ρόλο της ΤΑ, είπε: "Δε θέλουμε να αποτελεί προέκταση του κράτους μέσα στις τοπικές κοινωνίες. Θέση μας είναι να δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στην ΤΑ, οι οποίες θα έχουν την κατάλληλη υποδομή και δε θα αποτελούν το μέσο για την προώθηση ιδιωτικοποιήσεων και φόρων. Η ΝΑΣ βρίσκεται κοντά στους πολίτες".

"Οδηγούμαστε στην κυριαρχία των πολυεθνικών ενάντια στα συμφέροντα των εργατών. Το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας ιδιωτικοποιείται, η Στατιστική Υπηρεσία θα μετατραπεί σε Ανώνυμη Εταιρία, η προοπτική για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων είναι έντονη. Αυτές οι εκλογές πρέπει να αποτελέσουν απάντηση, όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά και στις επιταγές της ΕΕ. Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να εκλεγούν αγωνιστές δήμαρχοι και νομάρχες που θα αντιστέκονται, θα μάχονται στο πλευρό του λαού και όχι αυτοί που θέλουν να είναι αρεστοί στους χρηματοδότες και τους εργολάβους",υπογράμμισε ο Ν. Μπατιστάτος.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΝΑΣ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στον ΟΡΣΑ, όπου συναντήθηκαν με μηχανικούς του Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης.

Και στις δύο υπηρεσίες επικρατούσε έντονος προβληματισμός και ανησυχία στους εργαζομένους για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, για το ξεπούλημα των δημόσιων υπηρεσιών και για αλλαγή του ρόλου τους.

"Εχουμε γίνει "σφραγιδάδες". Η εκπόνηση των μελετών γίνεται από ιδιώτες. Γίναμε υπάλληλοι του Λαμπράκη και της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, υπογράφοντας σχέδια και μελέτες", ακούστηκε από έναν αγανακτισμένο υπάλληλο του ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν τη διαφωνία τους και για συγκεκριμένα θέματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η "Ολυμπιάδα" που - όπως υποστήριξαν οι ίδιοι - έχει "ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και έχει αρχίσει να συγκροτείται ισχυρό μέτωπο, το οποίο θα δυναμώνει όσο θα επιβάλλονται φόροι στους πολίτες και θα θυσιάζονται οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι στο βωμό του κέρδους". Ο Θ. Παπαμάργαρης τόνισε ότι "είμαστε αντίθετοι με την εκμετάλλευση που συνεπάγεται η "Ολυμπιάδα". Οι θέσεις μας είναι γνωστές. Η "Ολυμπιάδα" θα αποτελειώσει αυτή την άτυχη πόλη".

Μετά την περιοδεία ο υποψήφιος νομάρχης Αθήνας της ΝΑΣ δήλωσε στο "Ρ":

"Η ΝΑΣ δεν είναι παράταξη που δίνει κενές υποσχέσεις. Δεσμευόμαστε μόνο για ό,τι λέει ο τίτλος μας, είμαστε Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε". Από την πλευρά του ο Ν. Μπατιστάτος δήλωσε: "Τονίσαμε ότι οι ψήφοι θα πρέπει να δώσουν ένα σήμα για αλλαγή αυτής της κατεύθυνσης αλλά και ότι δεσμευόμαστε να είμαστε μπροστάρηδες στους αγώνες που έρχονται για να αλλάξει αυτή η πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ