Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ
Μη νομιμοποιείτε το διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Να μη συμμετέχουν, με οποιοδήποτε τρόπο, στη διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, ζητούν οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης από τα μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο Σύλλογος ΕΣΔΕΠ-ΑΠΘ στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών είχε ζητήσει την ακύρωση του διαγωνισμού, καταγγέλλοντας πως είναι λύση που επιβλήθηκε μέσω του αυταρχισμού των ΜΑΤ και διαδικασία κοινωνικά, νομικά και παιδαγωγικά μη αποδεκτή. Ετσι, οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επανέρχονται και καλούν τον Σύλλογο, να ενισχύσει και να περιφρουρήσει το κάλεσμά τους προς τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, ώστε να μη συμμετέχουν με κανέναν τρόπο στη νομιμοποίηση του διαγωνισμού.

Παράλληλα, σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών Φορέων Θεσσαλονίκης θα απευθυνθεί προς τις καθηγητικές Σχολές και τα Παιδαγωγικά Τμήματα του ΑΠΘ και θα τους καλέσει να πάρουν δημόσια θέση για το διαγωνισμό - παρωδία. Τέλος, οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΣΕΠ και στα όργανα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να απαιτήσουν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των καθηγητών και δασκάλων που συμμετείχαν ως επιτηρητές στο διαγωνισμό της ντροπής και αυτών που ορίστηκαν ή θα οριστούν να βαθμολογήσουν τα γραπτά.

Ηδη από την προηγούμενη βδομάδα εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και απαίτησαν την άρση των κατηγοριών από όλους όσοι συνελήφθησαν τις μέρες των κινητοποιήσεων έξω από τα εξεταστικά κέντρα ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ