Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η "Χόχτιφ" πατάει πόδι στην "Ολυμπιακή"

Με τις... ευλογίες της κυβέρνησης και με ελιγμούς τακτικής οι Γερμανοί της "Χόχτιφ", που έχουν τον πρώτο λόγο στην "Αερολιμήν Αθηνών", επιχειρούν να υπερφαλαγγίσουν την "Ολυμπιακή Αεροπορία" στο θέμα της μετεγκατάστασης του εθνικού αερομεταφορέα στο αεροδρόμιο Σπάτων.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του κυβερνητικού τελεσιγράφου προς τις διοικήσεις της ΟΑ και της "Αερολιμήν Αθηνών", "να τα βρείτε σε μια βδομάδα", χτες συναντήθηκαν πάλι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΑ Θ. Τσακιρίδης και ο Γερμανός γενικός διευθυντής της "Αερολιμήν Αθηνών" Γκέοργκ Σιλ.Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε να κατασκευάσει η ΟΑ την τεχνική βάση στα Σπάτα με διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο δεν αποκλείεται η συμμετοχή της "Χόχτιφ". Χαρακτηριστικό για του πού έχει οδηγήσει η κυβέρνηση τον εθνικό αερομεταφορέα, είναι ότι για να κατασκευάσει το έργο αυτό η ΟΑ, οι Γερμανοί πήραν ως αντάλλαγμα τον περιβάλλοντα χώρο της τεχνικής βάσης για να κατασκευάσουν εκεί τους χώρους στάθμευσης των αεροπλάνων, αλλά και το διάδρομο προσέγγισης. Οι Γερμανοί, μάλιστα, υποσχέθηκαν έναντι αυτών των ανταλλαγμάτων να κάνουν... έκπτωση στην ΟΑ 50% για τη χρήση των εγκαταστάσεων αυτών! Γενναιόδωροι, δηλαδή, οι αποικιοκράτες...

Σημειώνεται ότι ανοιχτές, για νεότερη συζήτηση, έχουν μείνει μια σειρά από άλλες εκκρεμότητες για τη μετεγκατάσταση της ΟΑ στα Σπάτα, όπως είναι η κατασκευή του κτιρίου της ΟΑ, του εμπορευματικού σταθμού και του "Κέτερινγκ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ