Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΟΦΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Αντί κολυμβητήριο... ιδιωτικό γκαράζ

Το τμήμα του λόφου Λαμπράκη στη διασταύρωση των οδών Βουλιαγμένης και Αγκύλης στο Νέο Κόσμο, που φαίνεται στη φωτογραφία, δεν είχε φυτευτεί ως τώρα, καθώς όλοι ήξεραν ότι, σε συνέχεια των σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων που φιλοξενούνται στο γεμάτο ζωή πάρκο της περιοχής, θα δημιουργούνταν δημοτικό κολυμβητήριο.

Τα παιδιά, τουλάχιστον 4.000, που κινούνται, παίζουν και συζητούν καθημερινά στο λόφο, το ήξεραν αυτό. Και το περίμεναν. Αλλωστε, υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια σχετική πρόβλεψη στα προγράμματα του Δήμου.

Ωστόσο, ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό η χωροθέτηση εδώ ενός από τα υπόγεια πάρκινγκ, που ο Δ. Αβραμόπουλος εξήγγειλε ότι θα αναθέσει με το σύστημα της αυτοχρηματοδότησης να κατασκευάσουν εργολάβοι σε διαμερίσματα της Αθήνας.

Δίπλα απ' το γήπεδο μπάσκετ που φαίνεται στη φωτογραφία, στα παράθυρα του σχολείου. Πίσω ακριβώς υπάρχουν αρκετά ακόμα. Δύο Δημοτικά, δύο Νηπιαγωγεία, ο Παιδικός Σταθμός, δύο Γυμνάσια - Λύκεια και το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο!

Το τμήμα του Λόφου, που ο δήμος ετοιμάζεται να χαρίσει στους εργολάβους, απαλλοτριώθηκε το '93. Για να γίνει κολυμβητήριο. Το οποίο ο Δ. Αβραμόπουλος στις διαφημιστικές μακέτες που παρουσίασε διατηρεί στην ...οροφή του πάρκινγκ!

Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής - μεταξύ άλλων ο αθλητικός σύλλογος "Πρωτέας" και ο πολιτιστικός "Ορφέας" - την Τρίτη το βράδυ κατήγγειλαν την κοροϊδία και κάλεσαν τη γειτονιά σε ενεργοποίηση για να μην προχωρήσουν τα καταστροφικά σχέδια.

Η τύχη που είχαν ο ...υπεσχημένος, αλλά ανύπαρκτος χώρος πράσινου στην οροφή του πάρκινγκ της Ευελπίδων - για μια έρημο στρωμένη με τσιμεντόπλακες πρόκειται - αλλά και η πλατεία Εθνικής Αντίστασης - η οροφή του πάρκινγκ έχει βγει πιο ψηλά από το δρόμο - δείχνει ότι οι ζωγραφιές στα σχέδια αποτελούν χοντροκομμένο ψεύδος.

Αλλωστε, οι άνθρωποι έχουν το παράδειγμα μπροστά τους, στο δίπλα τετράγωνο. Σταμάτησαν με τους αγώνες τους το τσιμεντένιο τέρας, που πριν μερικά χρόνια πήγαινε να εξαφανίσει τον παραδοσιακό θερινό κινηματογράφο της περιοχής, τον "Ορφέα". Εβαλαν μπροστά να τον αποκαταστήσουν. Εφτιαξαν τα σχέδια, αναβίωσαν τη μικρή τους ιστορία. Θα ξαναμύριζε στη γειτονιά γιασεμί κι αγιόκλημα.

Στο δήμο ενθουσιάστηκαν, αλλά τα πέταξαν. Και όταν ο Λ. Κουρής εγκαινίασε το ...νέο "Ορφέα" - που τόσα χρόνια μετά δεν έχει λειτουργήσει - βρήκαν το ...κέντρο τσιμέντου της φωτογραφίας με το θάλαμο προβολής και το σινεμά, που δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα, στην ταράτσα του κτιρίου. Το Σεπτέμβρη, φέρεται να ετοιμάζει εγκαίνια και ο Δ. Αβραμόπουλος. Και μετά περιμένουν στο δήμο να τους πιστέψουν για το κολυμβητήριο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ομιλίες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ (2009-10-28 00:00:00.0)
Το θέατρο «ακροάσεων» της Τροχαίας (2002-06-13 00:00:00.0)
Το κολυμβητήριο θα γίνει γκαράζ! (1998-03-17 00:00:00.0)
Ούτε καν χάντρες δεν υπόσχεται (1998-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ