Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η νεολαία απαιτεί αγωνιστική Τοπική Αυτοδιοίκηση

Προχωράμε όλοι μαζί δυναμικά - ενωτικά και εκλέγουμε νέους δήμους, αγωνιστικούς και διεκδικητικούς, που θα συντάσσονται με το στρώμα της νεολαίας και του λαού, θα ακούν τα προβλήματα και τις ανησυχίες των κατοίκων και θα παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, δήλωσαν το βράδυ της Τρίτης οι νέες και οι νέοι της Θεσσαλονίκης που πήραν μέρος στην προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ με θέμα "Νεολαία και Τοπική Αυτοδιοίκηση". Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε, στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της πόλης, μίλησε για τα προβλήματα των νέων και την πολιτική που ακολουθείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις η Τιτίκα Δελιγκά,μέλος του Γραφείου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης.

Αναφερόμενη η Τ. Δελιγκά στις ευθύνες της Δημοτικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στο μοντέλο της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και το γενικότερο προσανατολισμό της, επισήμανε ότι η ευθύνη βρίσκεται στο να μην αδιαφορούν, να μη σιωπούν εγκληματικά, να μη στρέφονται ενάντια στους πολίτες, να μην υπονομεύουν τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, αλλά να τους στηρίζουν. "Εμείς λέμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να κάνει κάτι για όλα αυτά" τόνισε η Τ. Δελιγκά. "Μπορεί και πρέπει, αλλά μόνο αν αναδειχτούν στα Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια αγωνιστικοί και διεκδικητικοί συνδυασμοί. Συνδυασμοί που θα πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα και κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων".

Ο Αγ. Σαχίνης εξέφρασε την πρόθεση του συνδυασμού να υπάρξει μια άλλη πολιτική για τη νεολαία, να αντιμετωπίσει τα κορυφαία προβλήματα της ανεργίας, των ναρκωτικών, του ελεύθερου χρόνου, του αθλητισμού, που - όπως τόνισε - δεν μπορεί κανείς να τα προσπεράσει εύκολα, να τα απαντήσει εύκολα, αλλά να βάλει το νυστέρι βαθιά, γιατί διαφορετικά οι όποιες αντιδικίες, πρόχειρες, πρόσκαιρες και επιφανειακές προσεγγίσεις όχι μόνο δε λύνουν αλλά διαιωνίζουν και οξύνουν τα προβλήματα αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ