Πέμπτη 2 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επικίνδυνα κρέατα στην αγορά

Μεγάλες ποσότητες κρεάτων και κατεψυγμένων λαχανικών, που ήταν επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, εντοπίστηκαν από τα συνεργεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) πριν από λίγες μέρες. Οπως ανακοινώθηκε χτες από το υπουργείο Οικονομικών, το ΣΔΟΕ Αττικής εντόπισε στις 29 Ιούνη παράνομη αποθήκη - ψυγείο στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου βρέθηκαν 15.000 κιλά περίπου κρέατος και υποπροϊόντων κρέατος προέλευσης Ισπανίας, Ιταλίας, Αργεντινής ή άγνωστης προέλευσης, στα οποία είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης.

Βρέθηκαν επίσης 1.500 κιλά κατεψυγμένων λαχανικών ακατάλληλων για κατανάλωση. Ολα τα παραπάνω είδη κατασχέθηκαν. Από τον έλεγχο που διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία του ΣΔΟΕ, με τη συνεργασία αστυκτηνιάτρων και γεωπόνων των αρμόδιων υπηρεσιών της Νομαρχίας Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι τα παραπάνω είναι άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία γι' αυτό και διατάχθηκε η άμεση καταστροφή τους στη χωματερή.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκε και δεσμεύτηκε ποσότητα 34.000 κιλών προτηγανισμένης πατάτας, προέλευσης Ολλανδίας και Βελγίου, προκειμένου να ελεγχθεί η υγειονομική της κατάσταση, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος αποθηκευτικός χώρος - ψυγείο δεν έχει άδεια υγειονομικής καταλληλότητας. Αντικείμενο της έρευνας αποτελεί και αν η συγκεκριμένη αποθήκη έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν και από άλλους χονδρεμπόρους για την εναποθήκευση αλλά και τη διακίνηση αγαθών στην αγορά. Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία, η οποία μετά την ολοκλήρωσή της θα υποβληθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα του ΣΔΟΕ, Ισ. Ντογιάκο.

Στο μεταξύ, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χτες την απόφασή του για αναστολή λειτουργίας συνολικά 26 επιχειρήσεων, οι οποίες διέπραξαν φορολογικές παραβάσεις. Στις 11 από τις 26 επιχειρήσεις αναστέλλεται η λειτουργία για 10 μέρες, στις 10 για 7 μέρες, ενώ στις υπόλοιπες 5 για 3 μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ