Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Προπέτασμα... διαλόγου

Τακτική δημιουργίας ψεύτικων προσδοκιών στους αγρότες, στο όνομα του διαλόγου, "εγκαινιάζει" ο νέος υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης.

Χτες σε δηλώσεις του είπε ότι θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες μέρες σε συναντήσεις με τις - υποτακτικές - διοικήσεις των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, ενώ επίσης ανέφερε ότι σκοπεύει να πάει στη Λάρισα για να συναντηθεί με φορείς της Θεσσαλίας, αποφεύγοντας επιμελώς να διευκρινίσει παρά τις ερωτήσεις που δέχτηκε αν μέσα σε αυτούς περιλαμβάνεται η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή. Σχετικά με το τελευταίο, ο νέος υπουργός Γεωργίας ανέφερε γενικώς και αορίστως ότι περιμένει τις κινήσεις που θα γίνουν από την άλλη πλευρά - προφανώς εννοούσε τους αγωνιζόμενους αγρότες της Θεσσαλίας και τα μέλη της Πανθεσσαλικής - και αν υπάρξει κάποια πρωτοβουλία, θα προχωρήσει σε συνάντηση.

Βέβαια καλή είναι η πρόθεση για διάλογο, ωστόσο όμως οι αγροτοκτηνοτρόφοι έχουν χορτάσει από λόγια του αέρα και υποτιθέμενο διάλογο όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ τα προβλήματά τους χρόνο με το χρόνο οξύνονται. Και η πρόθεση του νέου υπουργού Γεωργίας να συναντηθεί με τις ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιηθεί ως "Δούρειος Ιππος" σε μια "κοινή" προσπάθεια να μπουν στην αναμονή οι αγωνιστικές διαθέσεις των αγροτών και η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Αλλωστε χτες σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αγροτών και ποια, ο Γ. Ανωμερίτης είπε μόνο ότι θα εξεταστεί τι έχει υλοποιηθεί και τι όχι από τον προκάτοχό του, με βάση τα όσα έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός. Μόνο όμως που οι μέχρι τώρα εξαγγελίες της κυβέρνησης σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν τα αιτήματα των αγροτών και δε λύνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Εξάλλου η υποταγή της κυβέρνησης στις επιταγές της ΟΝΕ και της "Ατζέντας 2000" θα έχει ολέθριες επιπτώσεις για τους μικρομεσαίους αγρότες και οι όποιες υποσχέσεις του νέου υπουργού Γεωργίας, που δε φαίνεται να διαφοροποιείται από την πολιτική υποταγής στα επιτελεία των Βρυξελλών, θα είναι χωρίς αντίκρισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ