Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ"
Σε πυκνό νέφος ιδιωτικοποίησης...

Και η ηγεσία της ΟΣΠΑ επιτίθεται προσωπικά κατά του υπουργού Μεταφορών, αλλά αφήνει στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος

Για "χρονοβόρες" διαδικασίες στο ξεπούλημα της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" κάνει λόγο τώρα η κυβέρνηση, μετά την προχτεσινή ομολογία του υπουργού Μεταφορών από το βήμα της Βουλής ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την αναζήτηση "στρατηγικού επενδυτή", στον οποίο θα εκχωρηθεί το 10% έως 15% των μετοχών, αλλά και η διοίκηση του εθνικού αερομεταφορέα.

Με χτεσινές του δηλώσεις ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών Τ. Μαντέλης μίλησε για "διεργασίες και διαπραγματεύσεις προς όλες τις κατευθύνσεις", με ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της ΟΑ: Σύναψη "στρατηγικής συμμαχίας", εκχώρηση μετοχών και του "μάνατζμεντ" σε "στρατηγικό επενδυτή", "συμμαχία με μεγάλη αεροπορική εταιρία" κ. ά. Ολα αυτά, πρόσθεσε ο υπουργός, είναι χρονοβόρα, απαντώντας έτσι έμμεσα στις κατηγορίες της ΝΔ, της ΠΟΛ. ΑΝ., αλλά και της "πράσινης" ηγεσίας της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) για "μυστικές διαδικασίες".

Η ηγεσία της ΟΣΠΑ, με χτεσινή της ανακοίνωση, επιτίθεται προσωπικά κατά του Τ. Μαντέλη,αλλά αφήνει στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική ξεπουλήματος του εθνικού αερομεταφορέα. Επί της ουσίας, εγκαλεί τον υπουργό για "τραγικά λάθη" και για "μυστικές και αδιαφανείς διαδικασίες στην εκποίηση μεριδίου της ΟΑ σε τρίτους, αλλά και το χειρότερο της διοίκησής της"! Τα ερωτήματα που θέτει είναι "γιατί ακολουθεί την οδό της "μυστικής διπλωματίας" και όχι της διαφάνειας" και "με ποια αξιολόγηση και αποτίμηση της περιουσίας της ΟΑ και σε ποια βάση συζητεί με τον επίδοξο επενδυτή". Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, η πλειοψηφία στην ηγεσία της ΟΣΠΑ δεν έχει αντιρρήσεις στο ξεπούλημα του εθνικού αερομεταφορέα, αλλά στους "μυστικούς και αδιαφανείς" χειρισμούς, τους οποίους, μάλιστα, φορτώνει προσωπικά στον υπουργό Μεταφορών, απαλλάσσοντας από κάθε ευθύνη την κυβέρνηση. Αλλά η ηγεσία της Ομοσπονδίας δε μένει μόνο εκεί: Κάνοντας "πλάτες" στην κυβέρνηση, εγκαλεί τη ΝΔ για "κροκοδείλια δάκρυα" και ζητά από τον αρχηγό της να δηλώσει "ευθαρσώς και χωρίς υπεκφυγές" αν αποβλέπει "και πάλι σε σενάριο ίδιο με εκείνο της ιδιωτικοποίησης της "Ολύμπικ Κέτερινγκ" το 1990".

Καταλήγοντας η ΟΣΠΑ, τονίζει ότι σ' αυτή την κρίσιμη καμπή προς την ανάπτυξη, η ΟΑ δεν "αντέχει άλλες επιπολαιότητες και μικροπολιτικές" (!) και καλεί τον υπουργό ν' αρχίσει "ουσιαστικό διάλογο με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ