Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
"Αυτοσχεδιασμοί" στα ΤΕΕ!

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Απ. Τασούλα και Μ. Μπόσκου προς τον υπουργό Παιδείας

Απαράδεκτη χαρακτηρίζουν την κατάσταση στα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια του Νομού Ιωαννίνων οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Μαρία Μπόσκου,οι οποίοι κατέθεσαν για το θέμα αυτό Ερώτηση στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν ότι στα ΤΕΕ του Νομού μέχρι τα τέλη Οκτώβρη δεν τοποθετήθηκαν οι απαραίτητοι καθηγητές, βιβλία δεν υπάρχουν και οι καθηγητές "αυτοσχεδιάζουν, στηριζόμενοι στην όποια εμπειρία τους".

Επισημαίνουν επίσης την ανυπαρξία εργαστηρίων που έχει αποτέλεσμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν υποτυπωδώς οι σπουδαστές, να μετακινούνται στα εργαστήρια του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου, διασχίζοντας την Εθνική οδό με μεγάλο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων. Αναφέρουν επίσης ότι τα τμήματα ξεπερνούν κατά κανόνα τους 30 μαθητές και σε μερικές περιπτώσεις φτάνουν και τους 40, τα δε σεμινάρια προετοιμασίας των καθηγητών είναι πολύ χαμηλού επιπέδου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Παιδείας τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να διοριστούν άμεσα περισσότεροι καθηγητές στα ΤΕΕ ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες και πώς θα αναβαθμίσει την προετοιμασία τους. Ρωτούν επίσης πότε θα δοθούν βιβλία στους σπουδαστές και τι θα κάνει ώστε να εξευρεθούν χώροι και καθηγητές και να μειωθούν οι μαθητές ανά τμήμα. Τέλος, καλούν τον υπουργό Παιδείας να απαντήσει πότε θα οργανωθούν και εξοπλιστούν τα εργαστήρια και πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της επικίνδυνης μετακίνησης των σπουδαστών στο εργαστήριο του πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ