Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Οι γιατροί απαιτούν τα αναδρομικά

Την παρέμβαση του νομάρχη Γ. Γαρεφαλάκη,για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, θα ζητήσουν σήμερα το πρωί οι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, που χτες συμπλήρωσαν δέκα μέρες από τότε που ξεκίνησαν την επίσχεση εργασίας.

Οι εκπρόσωποι των γιατρών θα απαιτήσουν από το νομάρχη την πληρωμή των δεδουλευμένων αναδρομικών μισθών τους από την αρχή του 1998. Οπως έχει γίνει γνωστό, η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει τα απαραίτητα κονδύλια. Ωστόσο, η εκταμίευσή τους δεν είναι δυνατή, αφού ο πάρεδρος του Ελεγκτικού Συμβουλίου αρνείται να υπογράψει τα σχετικά εντάλματα πληρωμής. Αντίθετα, "από λάθος" - όπως λένε οι αρμόδιοι - στο ΠΕΠΑΓΝΗ τα αναδρομικά έχουν πληρωθεί και δίκαια οι γιατροί του Βενιζέλειου Νοσοκομείου αισθάνονται αδικημένοι.

Χτες, ο πρόεδρος της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ Ηρακλείου Α. Παππάς και άλλοι συνδικαλιστές γιατροί συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Γ. Σκουλατάκη και ζήτησαν τη συμπαράσταση των εργαζομένων για την επιτυχία του αγώνα τους.

Στο μεταξύ, η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας και στα δύο Νοσοκομεία και ιδιαίτερα στο ΠΕΠΑΓΝΗ, στο οποίο προσφεύγουν οι πολίτες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στα τακτικά ιατρεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ