Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ
Κυβερνητικό "λουκέτο"

Ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας και Νίκος Γκατζής

Σε αδιέξοδο έχει φέρει η πολιτική της κυβέρνησης μια σειρά από συνεταιριστικά εκκοκκιστήρια, με αποτέλεσμα αρκετά από αυτά με μην μπορούν να αγοράσουν βαμβάκι και άλλα να λειτουργούν με σοβαρά προβλήματα. Το πρόβλημα αυτό έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Βαγγέλης Μπούτας και Νίκος Γκατζής.

Στην Ερώτηση του ΚΚΕ τονίζεται: "Με άλλοθι τα χρέη, για τα οποία εκτός από τις διοικήσεις τους, τεράστιες ευθύνες φέρουν και οι εκάστοτε κυβερνήσεις, τόσο για τη δημιουργία τους όσο και για την αναποτελεσματική αντιμετώπισή τους, η ΑΤΕ αρνείται να χρηματοδοτήσει σημαντικές Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Λιβαδειάς, Καρδίτσας κ.ά. για να δραστηριοποιηθούν στην εμπορία του βαμβακιού, που αποτελεί βασικό προϊόν της περιοχής τους. Η άρνηση αυτή έδωσε τη δυνατότητα στους ιδιώτες εκκοκκιστές να μονοπωλήσουν στις περιοχές αυτών των ΕΑΣ την αγορά βαμβακιού με άμεσες αρνητικές συνέπειες στις τιμές παραγωγού. Σε ορισμένες περιοχές (Λιβαδειά) δεν υλοποιήθηκε το πρόγραμμα συνεταιριστικής σποροπαραγωγής σε όφελος των πολυεθνικών, που εξάγουν βαμβακόσπορο σποράς στη χώρα μας. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και πολύ καιρό και δεν υπάρχει ελπίδα πληρωμής τους και το κλείσιμο της ΕΑΣ γίνεται σίγουρο και άμεσο".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Γεωργίας τι μέτρα θα πάρει για να αποτρέψει το κλείσιμο και να εξυγιάνει τις χρεωμένες ΕΑΣ και τι ενέργειες θα κάνει για να τους δοθείχρηματοδότηση και να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι σ' αυτές;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ