Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Καταδίκασε την περιβαλλοντική καταστροφή του Υμηττού

Ομόφωνο "όχι" στην περιβαλλοντική καταστροφή του Υμηττού, με πρόσχημα την κατασκευή εκεί της διαβόητης λεωφόρου, είπε χτες το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας. Το σώμα ζητά, σε πρώτη φάση, την αναστολή των εργασιών κατασκευής, ενώ έκανε εμφανή την πρόθεσή του να αγωνιστεί κατά της σχεδιαζόμενης, από κυβέρνηση και εργολάβους, καταστροφής της περιοχής.

Το θέμα έφερε στη χτεσινή συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θ. Κατριβάνος. Τόνισε ότι παρά τις δύο σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, που εκδόθηκαν ύστερα από προσφυγή κατοίκων της περιοχής, για αναστολή των εργασιών της κατασκευής της λεωφόρου μέχρι να συζητηθεί και να εκδοθεί η τελική απόφαση, οι κατασκευάστριες εταιρίες προχωρούν σε αυτή την κατασκευή. Ο ίδιος προσκόμισε φωτογραφίες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και επικαλέστηκε μαρτυρίες κατοίκων, σύμφωνα με τις οποίες οι εργολάβοι έχουν προκαλέσει μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή που αφορούσαν οι αποφάσεις του ΣτΕ. Από την πλευρά της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", ο Χρήστος Λαζαρίδης τόνισε ότι σκόπιμα και προκλητικά εισέβαλλαν οι μπουλντόζες στην περιοχή για να καταστρέψουν το προϊόν της αναδάσωσης, στην οποία προχώρησαν κάτοικοι της περιοχής πρόσφατα. "Ηταν σκόπιμη ενέργεια, υπογράμμισε, και συνδέεται με την κυβερνητική πολιτική για την ανατροπή του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας. Για να λείψουν και οι τελευταίοι πράσινοι πνεύμονες του Λεκανοπεδίου. Για να δώσουν στους μεγαλοεργολάβους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες ό,τι τους ζητήσουν".

Ο ίδιος επισήμανε ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο πρέπει να κινηθεί άμεσα. Να συγκληθεί έκτακτη, ανοιχτή συνεδρίαση, με τη συμμετοχή του λαού της περιοχής. Να πάρει απόφαση - καταπέλτη, ενάντια σε αυτές τις κινήσεις της κυβέρνησης. Η καταγγελία του Νομαρχιακού Συμβουλίου να πάρει "σάρκα και οστά" και να οδηγήσει σε ξεσηκωμό του λαού. Ο Χρ. Λαζαρίδης επισήμανε ακόμα την ανάγκη να εφαρμοστεί παλαιότερη απόφαση του ΣτΕ, που προέβλεπε να κατασκευαστούν σήραγγες αντί να καταστραφεί το δάσος του Υμηττού. Προειδοποίησε, τέλος, ότι υπάρχει σχέδιο να καταργηθεί η Β' Ζώνη (ζώνη ήπιων χρήσεων) του Υμηττού και να τσιμεντοποιηθεί.

Το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, σε πρώτη φάση, να διαμαρτυρηθεί έντονα για την παραβίαση των αποφάσεων του ΣτΕ και να ζητήσει από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες και την αστυνομία να παρέμβουν, προκειμένου να εφαρμοστούν οι αποφάσεις αυτές. Αφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν όποιες άλλες πρωτοβουλίες κριθούν απαραίτητες, εάν η απόφασή του δε γίνει σεβαστή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σταματούν τα έργα στο λιμάνι (2004-09-02 00:00:00.0)
«Φωτιά» στον υδροβιότοπο από την Ολυμπιακή Φλόγα (2000-04-07 00:00:00.0)
Το έγκλημα συνεχίζεται (1998-04-14 00:00:00.0)
Απέρριψε τις προσφυγές για Ρίο - Αντίρριο (1997-05-31 00:00:00.0)
Απέρριψε τις προσφυγές για Ρίο - Αντίρριο (1997-05-31 00:00:00.0)
"Ναι μεν, αλλά" από τη νομαρχία (1996-03-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ