Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Σήμερα η πανελλαδική στάση εργασίας

Συγκέντρωση των ΔΣ των σωματείων στην Πολυκλινική, ώρα 10 πμ. Προσκλητήριο της ΕΣΑΚ Υγειονομικών για μαζική συμμετοχή και πορεία στο υπουργείο Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα Δημόσια Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, από τις 10 πμ έως τις 2 μμ,εξαιτίας της τετράωρης στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΕΣΑΚ Υγειονομικών (ΕΣΑΚ - Υ) απευθύνει έκκληση προς όλους τους εργαζόμενους στα Δημόσια Νοσοκομεία να μετάσχουν στη σημερινή στάση εργασίας και να απαιτήσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Επίσης, η ΕΣΑΚ - Υ καλεί τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά να πάρουν μαζικά μέρος στη σημερινή σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων, που θα γίνει στην Πολυκλινική, ώρα 10.30 πμ και να μετατρέψουν την παράσταση στον υπουργό Υγείας σε "μαζική διαδήλωση υπέρ όλων των εργαζομένων".

Η ΕΣΑΚ Υγειονομικών σημειώνει ότι οι δημοτικές εκλογές έστειλαν το δικό τους μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής του δήθεν μονόδρομου της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης (ΟΝΕ), που εξασφαλίζει θυσίες χωρίς αντίκρισμα για το λαό, αύξηση των υπερκερδών των μονοπωλίων και των πολυεθνικών. Η ΕΣΑΚ - Υ υπενθυμίζει ότι σε εξέλιξη βρίσκονται η κατάρτιση του νέου αντιλαϊκού προϋπολογισμού, οι συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων, η ανατροπή του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και η εφαρμογή των νόμων εμπορευματοποίησης της υγείας και της πρόνοιας. "Στο βωμό της ΟΝΕ, θυσιάζεται το οχτάωρο, η μονιμότητα, η δημόσια περιουσία, το βιοτικό μας επίπεδο", συνεχίζει.

Ειδικότερα για τις ελλείψεις σε προσωπικό αναφέρει ότι η κυβέρνηση αρνείται να καλύψει τις ανάγκες των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας με το απαραίτητο νοσηλευτικό, εργατοτεχνικό και επιστημονικό προσωπικό, διατηρώντας τον απαράδεκτο θεσμό των αλλότριων καθηκόντων. Γίνονται προσλήψεις συμβασιούχων, ενώ οι ανάγκες είναι πάγιες και συνεχείς.

"Η πτώση του βιοτικού μας επιπέδου θα συνεχιστεί, αφού η κυβέρνηση εξαγγέλλει "αυξήσεις" 2% για το 1999, που χωρίς την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας θα είναι περίπου 1,4%", τονίζει η ΕΣΑΚ - Υ. Βασικός στόχος των εργαζομένων, υπογραμμίζει η ΕΣΑΚ - Υ, πρέπει να είναι η διεκδίκηση ουσιαστικών αυξήσεων, έτσι που να καλύπτονται οι απώλειες των τελευταίων ετών και οι απώλειες από τη μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας. Για τη μείωση των μισθών των υγειονομικών η ΕΣΑΚ - Υ επιρρίπτει ευθύνες τόσο στην πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ όσο και στις διοικήσεις αρκετών πρωτοβάθμιων σωματείων (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ), "που αντί να βάλουν στόχους διεκδίκησης ουσιαστικών αυξήσεων, καταγίνονται με τη "διαπραγμάτευση" πλασματικών υπερωριών, η οποία καταλήγει στην πράξη στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων, στην πολυδιάσπασή τους, σε ρουσφέτια και εξαρτήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ