Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ"
Δυναμικό όχι στους νέους "Σερπιέρηδες"

Το σταμάτημα των εργασιών του ΚΟΝΤΙΝΕΝΤ στο χώρο του "Πύργου Βασιλίσσης" και την απόδοση του κτήματος στο λαό της περιοχής και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζήτησαν κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων, του Ιλίου και του Καματερού στην προχθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στην πλατεία των Αγ. Αναργύρων.

Με μια δυναμική συγκέντρωση οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, μαζί με τους καταστηματάρχες και τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, κατήγγειλαν το οικολογικό έγκλημα που επιχειρείται στην περιοχή με ευθύνη της κυβέρνησης και τη συνενοχή των διοικήσεων των Δήμων Αγ. Αναργύρων, Ιλίου, Καματερού. Μέσα από το ψήφισμα της συγκέντρωσης οι κάτοικοι μαζί με τα μέλη των Επιτροπών ενάντια στην τσιμεντοποίηση του κτήματος "Πύργος Βασιλίσσης", εναντιώθηκαν στην εγκληματική αδιαφορία των τριών δημοτικών αρχών και υποσχέθηκαν ότι θα περιφρουρήσουν τα συμφέροντα τα δικά τους και των παιδιών τους.

"Μόνο με τον αγώνα των κατοίκων μπορεί να σωθεί ο χώρος του "Πύργου Βασιλίσσης" που δικαιωματικά ανήκει στο λαό της Δυτικής Αθήνας", τόνισε στην ομιλία του ο Χαρ. Στίγκας, μέλος της Επιτροπής ενάντια στην Τσιμεντοποίηση του κτήματος "Πύργος Βασιλίσσης" και συνέχισε: "Το κτήμα του "Πύργου Βασιλίσσης" είναι δημόσιο, αγοράστηκε με χρήματα του δημοσίου από το Ανακτορικό Ταμείο το 1862 και μέχρι το 1915 δεν υπάρχει πολιτειακή πράξη που να ανατρέπει αυτή την πραγματικότητα. Η απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Δρυ μας γυρίζει αρκετούς αιώνες πίσω, αφού δίνει το κτήμα στον μεγαλοκτηματία Σερπιέρη και το παίρνει από τους κατοίκους που τους ανήκει".

Την κυβέρνηση αλλά και τις διοικήσεις των τριών όμορων με το κτήμα δήμων κατήγγειλε στην ομιλία του ο Γιώργος Σταματόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Ιλίου και μέλος της Επιτροπής. Οπως σημείωσε "για μας τους κατοίκους της περιοχής το ζήτημα είναι ότι υπάρχει ένας ελεύθερος χώρος που ανήκει στο λαό και απειλείται με οικολογική καταστροφή. Την ίδια ώρα, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι Δημοτικές Αρχές των δήμων παραχωρούν "γην και ύδωρ" στον μεγαλοκτηματία Σερπιέρη αδιαφορώντας για τους δημότες". Καταλήγοντας ο Γ. Σταματόπουλος, κάλεσε τους κατοίκους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα τους προκειμένου να αντιταχθούν στα μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να σφετεριστούν και τον τελευταίο ελεύθερο χώρο της Δυτικής Αθήνας.

Επίσης στη συγκέντρωση των κατοίκων οι σύλλογοι Γυναικών Αγ. Αναργύρων - Καματερού - Ιλίου με ανακοίνωσή τους κατάγγειλαν την εγκληματική αδιαφορία των Δημοτικών Αρχών των τριών δήμων της περιοχής, που υπερασπίζονται τα οικονομικά συμφέροντα των Μαρινόπουλου - ΚΟΝΤΙΝΕΝΤ - Σερπιέρη και καλούν τους κατοίκους να αγωνιστούν ώστε το κτήμα του "Πύργου Βασιλίσσης" να γίνει ξανά δημόσια περιουσία και να αξιοποιηθεί προς όφελος του λαού.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι του Ιλίου, του Καματερού και των Αγίων Αναργύρων. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι θυροκόλλησαν το ψήφισμα στο δημαρχείο Αγίων Αναργύρων και με συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία προς το χώρο που γίνονται οι εργασίες του ΚΟΝΤΙΝΕΝΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ