Τετάρτη 4 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δάνεια σε διακόσιους πυρόπληκτους

Σε διακόσιους δικαιούχους εγκρίνει τελικά η κυβέρνηση δάνεια για την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού σε περιοχές των Νομαρχιών Αθηνών, Ανατολικής Αττικής και Πειραιά, με απόφαση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελή. Συγκεκριμένα, στη Νομαρχία Αθηνών, στις Κοινότητες Παλιάς και Νέας Πεντέλης και Βαρυμπόμπης σε δεκαεφτά δικαιούχους, στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, στους Δήμους Γέρακα, Παλλήνης, Ραφήνας και στις Κοινότητες Χαλκουτσίου και Ανθούσας σε 138 δικαιούχους και στη Νομαρχία Πειραιά στους Δήμους Περάματος και Σαλαμίνας σε 45.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη λήψη των σχετικών δανείων ανακατασκευής ή επισκευής είναι: Για δάνειο ανακατασκευής είναι απαραίτητη η οικοδομική άδεια του σπιτιού από το αρμόδιο Πολεοδομικό Γραφείο και οι τίτλοι ιδιοκτησίας. Οπως σημειώνεται, η έγκριση δανείου στέγασης είναι δυνατή εντός των ορίων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στην οποία βρίσκεται το πληγέν κτίσμα, είναι όμως αδύνατη εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων. Για δάνειο επισκευής είναι απαραίτητοι οι τίτλοι ιδιοκτησίας και η μελέτη επισκευής από ιδιώτη μηχανικό.

Με την ίδια απόφαση καθορίζεται και το τιμολόγιο εργασιών επισκευής βλαβών από πυρκαγιές, που εφαρμόζεται υποχρεωτικά για τη σύνταξη των σχετικών προϋπολογισμών στις μελέτες επισκευής πυρόπληκτων οικοδομών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ