Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η εξέγερση του Νοέμβρη φωτίζει το δρόμο
  • Σήμερα στις 4 μ.μ. η μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία
  • Στις 3 μ.μ. μπροστά στο ΜΙΝΙΟΝ η προσυγκέντρωση της ΚΝΕ
  • Συγκεντρώσεις, πορείες και εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Με τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία το απόγευμα και συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα, ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 25η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο ελληνικός λαός αναμένεται να δώσει και φέτος ένα ιδιαίτερα βροντερό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ο Νοέμβρης εξακολουθεί να εμπνέει την αντίσταση και τους αγώνες για: "Ψωμί - παιδεία - ελευθερία - εθνική ανεξαρτησία - έξω οι Αμερικάνοι - έξω το ΝΑΤΟ". Με τη συμμετοχή του δίνει την καλύτερη απάντηση προς την άρχουσα τάξη και τους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστές, ότι δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουν ποτέ με το Πολυτεχνείο και το εξεγερτικό πνεύμα του. Οτι ο αγώνας για "να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση" συνεχίζεται. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική φορτώνει συνεχώς νέα βάρη στους εργαζόμενους και τη νεολαία, που η "νέα τάξη" των ιμπεριαλιστών επιφέρει νέα δεινά στους λαούς όλου του κόσμου και στην περιοχή μας.

Παρά τις μονότονα κάθε χρόνο επαναλαμβανόμενες προσπάθειες αυτών που επιδιώκουν να "κλείσουν" την εξέγερση του Νοέμβρη στο μουσείο της ιστορίας, παρά την καλλιέργεια κλίματος αστυνομοκρατίας στο κέντρο της Αθήνας, χιλιάδες ήταν αυτοί που επισκέφτηκαν το χώρο του Πολυτεχνείου, αποτίοντας φόρο τιμής στους ήρωες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους, αλλά και δίνοντας υπόσχεση συνέχειας του αγώνα. Από την Κυριακή το πρωί, που άνοιξαν οι πύλες του Πολυτεχνείου στην Πατησίων για τις τριήμερες εκδηλώσεις, άνθρωποι κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα νέοι, εκπρόσωποι μαζικών φορέων προσήλθαν για να καταθέσουν λουλούδια και στεφάνια στην τσακισμένη από τα τανκς πύλη του Πολυτεχνείου.

Η σημερινή αντιιμπεριαλιστική πορεία αναμένεται να ξεκινήσει από το χώρο του Πολυτεχνείου στις 4 το απόγευμα, οπότε και θα κλείσουν οι πύλες του Ιδρύματος. Η ΚΝΕ καλεί σε προσυγκέντρωση στις 3 μ.μ. μπροστά στο ΜΙΝΙΟΝ. Δεκάδες φορείς και σωματεία εργαζομένων με ανακοινώσεις τους απευθύνουν κάλεσμα, η σημερινή πορεία να γίνει διαδήλωση ενάντια στην πολιτική που υπονομεύει τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, ενάντια στη μοιρολατρία και ηττοπάθεια που καλλιεργείται, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις, με πρωτοβουλία μαζικών φορέων, διοργανώνονται σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ