Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δηλώσεις αρχηγών κομμάτων

"Η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι πάντα αφορμή να σκεφτόμαστε ότι η δημοκρατία, η ελευθερία, η κοινωνική δικαιοσύνη είναι πολύτιμα αγαθά, που πρέπει να υπερασπιζόμαστε. Είναι αφορμή να σκεφτόμαστε ό,τι πρέπει να αλλάξει στην κοινωνία, αλλά να αλλάξει δημιουργικά, με συμβολή για κάτι καλύτερο".

Αυτό το... εμπνευσμένο μήνυμα έστειλε, αμέσως μετά την κατάθεση στεφανιού στο Πολυτεχνείο με δηλώσεις που έκανε, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλος,στις δηλώσεις του βρήκε ότι... "το αίτημα για διεύρυνση της παιδείας, της απασχόλησης, της ανάπτυξης, της δημοκρατίας, είναι το σημερινό αίτημα ζωής", για να καταλήξει πως... "το Πολυτεχνείο έχει ουσία που πρέπει να καταξιώνεται κάθε μέρα". Ενώ στο μήνυμα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρεται: "Η αμφισβήτηση στο ποικιλώνυμο κατεστημένο, η αντίσταση στον αυταρχισμό και η ενεργός συμμετοχή της νεολαίας στις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις αναδείχτηκαν ως αναντικατάστατες αξίες στην εξέγερση του Νοέμβρη '73"

Τέλος, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας,δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα, μετά την κατάθεση στεφανιού: "Σήμερα αποδεικνύεται για πολλοστή φορά, ότι οι ανθρώπινες αξίες, πρόοδος, ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη, δε χαρίζονται στους λαούς, αλλά κατακτώνται μόνο με αγώνες, σαν αυτούς που έδωσαν οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Αγώνες, πρωτοπορία των οποίων ήταν η νεολαία. Σήμερα, με άλλη μορφή, είναι ζητούμενο η πραγματική δημοκρατία, η παιδεία, η επιβίωση του λαού που κάθε μέρα γίνεται και πιο δύσκολη...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ