Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΤΟΞΙΚΟΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
Ευχολόγια από την κυβέρνηση...

Μολονότι ο υφυπουργός Πρόνοιας, Θ. Κοτσώνης,επανέλαβε χτες ότι "πρέπει να δώσουμε μεγάλη σημασία στην πρόληψη", σε ό,τι αφορά τα ναρκωτικά, εντούτοις δεν ήταν ικανοί τόσο ο ίδιος, όσο και η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Μ. Μαλλιώρη,να δώσουν στοιχεία για διάφορες δραστηριότητες που έχει ξεκινήσει το υπουργείο στον τομέα αυτό.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε χτες στο υπουργείο Υγείας με αφορμή την 3η Ευρωπαϊκή Βδομάδα Πρόληψης της Τοξικοεξάρτησης, που ξεκίνησε χτες. Πρόκειται για έναν θεσμό που στηρίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, με επιστημονικές και πολιτιστικές δράσεις πρόληψης.

Σε ό,τι αφορά τα 32 Κέντρα Πρόληψης που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, η Μ. Μαλλιώρη δήλωσε ότι η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας είναι θετική, αλλά δεν έδωσε στοιχεία για τον αριθμό των ατόμων που έδειξαν ενδιαφέρον. "Ελπίζω - είπε στους δημοσιογράφους - τους επόμενους μήνες να έχουμε τα στοιχεία που ζητάτε". Επίσης, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ δεν ήθελε (;) να δώσει στοιχεία ούτε για την πορεία του προγράμματος υποκαταστάτων (μεθαδόνης). "Τον Ιανουάριο που το πρόγραμμα κλείνει τρία χρόνια εφαρμογής θα σας ενημερώσουμε", απάντησε.

Σχετικά με το πρόβλημα που σύντομα θα αντιμετωπίσει η Μονάδα Απεξάρτησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής "18 Ανω", καθώς σε δύο μήνες λήγουν ορισμένες συμβάσεις εργαζομένων, με κίνδυνο να μειωθεί περισσότερο το ελάχιστο προσωπικό, ο υφυπουργός Θ. Κοτσώνης δεν ήταν σε θέση να δώσει απαντήσεις. "Δώστε μου μία περίοδο χάριτος να ενημερωθώ", αρκέστηκε να πει.

Σημειώνεται ότι στο "18 Ανω", που διαθέτει μόλις 20 άτομα ειδικευμένο προσωπικό, απευθύνονται περίπου 11.000 χρήστες ετησίως, ενώ οι ανάγκες για απεξάρτηση αυξάνονται ραγδαία χρόνο με το χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ