Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ετσι κατασκευάζουν υποτακτικούς

Η χαρακτηριστική περίπτωση ενός πυροσβέστη που παραμένει εννιά μήνες απλήρωτος και ανασφάλιστος καθώς του αμφισβητείται η δημοσιοϋπαλληλική ιδιότητα

Τη χαρακτηριστική περίπτωση ενός δημοσίου υπαλλήλου στο πρόβλημα του οποίου καθρεφτίζεται η αντιδραστικότητα της κυβερνητικής πολιτικής, φέρνουν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Γεωργίας και Δημόσιας Τάξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ,Σταύρος Παναγιώτου και Μαρία Μπόσκου.Η Ερώτηση αφορά τον πυροσβέστηΔημήτρη Παπαγιουβάνη ο οποίος εδώ και εννέα μήνες μένει απλήρωτος και ανασφάλιστος, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει ο ίδιος και η οικογένειά του σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Οπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, ο Δημήτρης Παπαγιουβάνης,πυροσβέστης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Εβρου, ορκίστηκε ως δημόσιος υπάλληλος στις 7 Μάρτη του 1995. Προσλήφθηκε αρχικά ως υπάλληλος, με σχέση αορίστου χρόνου, στην Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων Εβρου και μετά τη διάλυση αυτής, μετατάχθηκε στη ΜΟΜΑ. Με τη διάλυση της ΜΟΜΑ έγινε αγροφύλακας και ως αγροφύλακας, με την ορκωμοσία του, έγινε μόνιμος δημόσιος υπάλληλος. Με τη διάλυση της Αγροφυλακής μετατάχτηκε δασοπυροσβέστης στο Δασαρχείο Σουφλίου και με τη μεταφορά αρμοδιοτήτων της πυρόσβεσης από το Δασαρχείο στην Πυροσβεστική, αυτοδίκαια έγινε αυτός ο υπάλληλος πυροσβέστης.

Ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία αρνείται να αναγνωρίσει ως μόνιμο δημόσιο υπάλληλο τον Δ. Παπαγιουβάνη και ισχυρίζεται πως είναι αορίστου χρόνου. "Του ζητά να περάσει ξανά από διαδικασία για τη μονιμοποίηση, μια διαδικασία που κρύβει πολλές σκοπιμότητες με βάση τον υπάρχοντα αλλά και τον νέο υπό ψήφιση Υπαλληλικό Κώδικα", σημειώνουν στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα, μετά τις δικαιολογημένες ενστάσεις του θιγόμενου δημόσιου υπάλληλου, αυτή η υπόθεση εκκρεμεί πάνω από εννέα μήνες και στο διάστημα αυτό ο εργαζόμενος μένει απλήρωτος και χωρίς ασφάλιση.

"Το όλο ζήτημα αναδεικνύει την απαράδεκτη αντεργατική και γραφειοκρατική πολιτική της κυβέρνησης για τη Δημόσια Διοίκηση. Μια πολιτική διάλυσης, ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης υπηρεσιών του Δημοσίου που προσφέρουν σοβαρό κοινωνικό έργο στους πολίτες, μεγάλης σημασίας ιδιαίτερα για τα φτωχά λαϊκά στρώματα", καταλήγουν οι Στ. Παναγιώτου και Μ. Μπόσκου. Στο σημείο αυτό ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: "Γιατί υπάρχει αυτή η απαράδεκτη καθυστέρηση στην επίλυση της υπόθεσης του συγκεκριμένου υπαλλήλου; Τι μέτρα θα πάρουν ώστε άμεσα ο συγκεκριμένος υπάλληλος να αποκατασταθεί χωρίς να αμφισβητείται η δημοσιοϋπαλληλική εργασιακή του σχέση και να πληρωθεί αναδρομικά αλλά και στο εξής ως μόνιμος δημόσιος υπάλληλος;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ