Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χρειάζεται μέτωπο

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής που ξεθεμελιώνει εργατικές κατακτήσεις, επισημαίνει, με ψήφισμά του, το Σωματείο Εργατών και Υπαλλήλων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Σε πρόσφατη γενική συνέλευση του Σωματείου, οι εργαζόμενοι δήλωσαν έτοιμοι να προχωρήσουν αποφασιστικά στο συντονισμό της δράσης τους με άλλα σωματεία του κλάδου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και κάλεσαν τόσο την Ομοσπονδία τους όσο και τις Ομοσπονδίες του Δημοσίου να κινηθούν στην κατεύθυνση αυτή.

Στο ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν χαρακτηριστικά: "Εμείς το έχουμε καθαρό. Οσο συνεχίζεται αυτή η αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική, η κρίση θα βαθαίνει. Η φτώχεια θα μεγαλώνει και ο πλούτος θα μαζεύεται σε λιγότερα χεριά". Η μόνη απάντηση - τονίζουν - είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να αλλάξουν τους συσχετισμούς δυνάμεων.

Στο ίδιο ψήφισμα, οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Βαρβάρας ζητούν, ανάμεσα στα άλλα, να μπει φραγμός στις ιδιωτικοποιήσεις και να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Να δοθούν αυξήσεις τέτοιες που να καλύπτουν τις απώλειες των τελευταίων πέντε χρόνων, οι οποίες ανέρχονται σε 16%. Οσοι μόνιμοι υπάλληλοι δουλεύουν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα να συνταξιοδοτούνται στα 58. Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψήφισε η τότε κυβέρνηση το '90-'93 και που η σημερινή όχι μόνο δεν τους κατάργησε, αλλά επεκτείνει τις αντιασφαλιστικές διατάξεις.

"Δεν πάει άλλο. Φτάνει πια το ξεθεμελίωμα του υπάρχοντος αντιασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος", τονίζει το Σωματείο στο ψήφισμά του. Και καταλήγει πως "δεν μπορεί οι εργαζόμενοι, στο όνομα της οποιαδήποτε σύγκλισης, να υφίστανται τις συνέπειες μιας τόσο άγριας αντιλαϊκής πολιτικής. Ποτέ στο παρελθόν, από τη μεταπολίτευση και πέρα, δε δέχτηκαν οι εργαζόμενοι τόσο ευρείας κλίμακας επίθεση στα οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Και δεν είναι η πρώτη φορά που οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ δεν κούνησαν ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ