Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκαλεί το υπουργείο Παιδείας

Εντολές προς υφισταμένους να παίρνουν μέτρα κατά των μαθητικών κινητοποιήσεων!

Θορυβημένο από τις κινητοποιήσεις των μαθητών, που παίρνουν χαρακτήρα πανεκπαιδευτικό και πανελλαδικό, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε χτες το απόγευμα ανακοίνωση, με την οποία προσπαθεί να διαψεύσει ότι υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς και βιβλία, να υποβαθμίσει τις μαθητικές κινητοποιήσεις και να τρομοκρατήσει τους μαθητές. Το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι έχει δώσει οδηγίες στους προϊσταμένους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να "αποτρέπονται ή να αίρονται οι καταλήψεις"!

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, "οι προϊστάμενοι Διευθύνσεων έχουν λάβει οδηγίες από το ΥΠΕΠΘ για την ενεργοποίηση και εμπλοκή θεσμοθετημένων εκπαιδευτικών και δημοτικών οργάνων (σχολικό συμβούλιο, διευθυντές σχολείων, σύλλογος διδασκόντων, σύλλογοι γονέων, δημοτικές επιτροπές παιδείας, σχολικές επιτροπές) προκειμένου να αποτρέπονται ή να αίρονται οι καταλήψεις, οι οποίες σε κάθε περίπτωση είναι παράνομες και ακυρώνουν στην πράξη το δικαίωμα για μόρφωση των άλλων". Το υπουργείο Παιδείας αναφέρεται στις καταλήψεις στη Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα και ότι στις καταλήψεις παρεισφρούν εξωσχολικά στοιχεία, που "διακινούν ναρκωτικά και προβαίνουν σε εκτεταμένες καταστροφές όπως ακριβώς συνέβη στο 15ο Λύκειο Θεσσαλονίκης".

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι τα βιβλία είχαν αποσταλεί έγκαιρα, λόγω όμως του χρονικού περιθωρίου (23 Οκτώβρη 1998) που δόθηκε στους μαθητές να οριστικοποιήσουν την επιλογή σχολείου (Ενιαίο Λύκειο ή ΤΕΕ) και κατευθύνσεως (Ε. Λ.) "διενεργούνται με εξαιρετική ταχύτητα συμπληρωματικές αποστολές βιβλίων της Β τάξης Ενιαίου Λυκείου και Α και Β τάξεων ΤΕΕ κάποιων ειδικοτήτων και μαθημάτων επιλογής που δεν υπήρχαν στο παρελθόν".

Επίσης επαναλαμβάνεται ότι το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε "πρωτοφανείς σε αριθμό διορισμούς εκπαιδευτικών" και τονίζει ότι οι όποιες ελλείψεις παρουσιάζονται "δεν οφείλονται σε ολιγωρία του υπουργείου, αλλά σε παραιτήσεις, αναρρωτικές άδειες, άδειες εγκυμοσύνης κλπ., που δεν είναι δυνατόν να προβλεφτούν από πριν" και σημειώνει ότι το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις τις καλύπτουν άμεσα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ