Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κλιμακώνεται ο αγώνας

Με τη συμμετοχή τους στο σημερινό αγωνιστικό γιορτασμό του Πολυτεχνείου, που διοργανώνει ο ΣΦΕΑ, συνεχίζουν τον αγώνα τους οι μαθητές της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, καθημερινά μπαίνουν και νέα σχολεία στο χορό των καταλήψεων. Σήμερα σε κατάληψη βρίσκονται 25 Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ μέσα από Γενικές Συνελεύσεις αναμένεται να πάρουν απόφαση για τριήμερη κατάληψη άλλα τρία. Ηδη το Συντονιστικό των μαθητών έχει προγραμματίσει νέο μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο για την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Εξάλλου, χτες το πρωί μαζικό συλλαλητήριο και πορεία προς τη Νομαρχία και τη Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποίησαν οι μαθητές τεσσάρων Λυκείων της Εδεσσας (1ο και 2ο ΤΕΕ, 1ο και 2ο Ενιαίο Λύκειο), απαιτώντας την κατάργηση του νόμου 2525, αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού και κάλυψη όλων των αναγκών σε βιβλία, υλικοτεχνική υποδομή και εκπαιδευτικούς.

Στο μεταξύ, με σκοπό την κατασυκοφάντηση των μαθητικών αγώνων έδρασαν και πάλι τα "γνωστά - άγνωστα" εντεταλμένα όργανα, τόσο στο σχολικό συγκρότημα "Ευκλείδη" όσο και στο 15ο Λύκειο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκαλώντας καταστροφές στο κτίριο και την υλικοτεχνική υποδομή. Συνελήφθησαν 12 από τα 19 άτομα, τα οποία παραπέμφθηκαν χτες στο Αυτόφωρο και ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς περισσότερα από 45 Γυμνάσια και Λύκεια πέρασαν από το χορό των καταλήψεων. Μόνο τώρα, όμως, και ενώ ήδη διαφάνηκε η δυναμική του αγώνα των μαθητών, εμφανίστηκαν τα... έκτροπα. Οι δράστες δεν είναι μαθητές, αλλά οτιδήποτε άλλο...

Σχολιάζοντας το γεγονός ο πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Θ. Κρουστάλλης,είπε: "Τα κρούσματα που εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες αποτελούν προβοκάτσια, που σκοπό έχει να τρομοκρατήσει τους γονείς και μέσω των γονέων να ασκηθεί πίεση προς τους μαθητές για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις".

Για προβοκατόρικες και ψευδείς καταγγελίες, που βρήκαν πρόσφορο έδαφος σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες, κάνουν λόγο και οι μαθητές του 15ου Λυκείου. Η Επιτροπή Αγώνα του σχολείου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της πως σκοπός όλων αυτών είναι η συκοφάντηση όλου του μαθητικού κινήματος: "Η περιφρούρηση του σχολικού χώρου είναι συνεχής και σε 24ωρη βάση. Οσο οι δίκαιοι αγώνες των μαθητών θα ενισχύονται, τόσο θα δυναμώνει η προσπάθεια για τη συκοφάντησή τους από αυτούς που έχουν τέτοιο συμφέρον".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ