Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξαναχτύπησαν οι "συνήθεις βομβιστές"

Κλίμα τρομοκρατίας επιχείρησαν να καλλιεργήσουν χτες το βράδυ άγνωστοι βομβιστές, βάζοντας στο στόχαστρό τους τα γραφεία του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη.

Στις 8.20 εξερράγησαν τρία γκαζάκια στην είσοδο του πολιτικού του γραφείου, στο 2ο όροφο της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Ομήρου 34 στην Αθήνα. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά μικρής έκτασης στο διάδρομο του ορόφου, με αποτέλεσμα να καεί η πόρτα των γραφείων. Ο ίδιος ο βουλευτής την ώρα της έκρηξης ήταν στο δρόμο, σε κοντινή απόσταση από το γραφείο του και ειδοποιήθηκε από τους συνεργάτες του να επιστρέψει, επειδή είχαν γίνει στόχος των βομβιστών.

Αυτόπτες μάρτυρες δεν είδαν τους δράστες, σύμφωνα όμως με μια περιγραφή ενός ενοίκου, εκτιμάται ότι πρόκειται για ένα ζευγάρι, που ρωτούσε αν υπάρχει οδοντιατρείο στην ίδια πολυκατοικία.

Η χτεσινή βομβιστική ενέργεια εντάσσεται στις συνήθεις ενέργειες που σημειώνονται από καιρού εις καιρόν εναντίον πρώην και νυν στελεχών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Είναι χαρακτηριστικό ότι και πέρσι με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο είχαν εκραγεί γκαζάκια σε γραφεία κυβερνητικών στελεχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ