Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΣ ΑΧΑΪΑΣ
Ο εφιάλτης της επόμενης μέρας

Οι επιχειρήσεις ΑLGIDA και ΜΙΣΚΟ κλείνουν και μεταφέρονται. Η ΤΙΤΑΝ προχωρά σε απολύσεις. Η HELLEMAT απαιτεί απολύσεις "με εθελούσια έξοδο". Η ΒΟΣΙΝΑΚΗΣ σέρνει στα δικαστήρια τους εργαζόμενους, γιατί ζητούν αυξήσεις. Η ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ εκβιάζει για προνόμια, ενώ αρνείται να ικανοποιήσει αιτήματα και δικαιώματα των εργαζομένων.

Αυτή την εφιαλτική εικόνα, που επικρατεί σήμερα στην Αχαϊα, παρουσιάζει η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία".Με ανακοίνωσή της, η παράταξη τονίζει πως η καταστροφή της παραγωγικής βάσης και η ανεργία, που πλήττουν το νομό, είναι αποτέλεσμα της ασκούμενης από Βρυξέλλες και κυβέρνηση πολιτικής. Και υπογραμμίζει την ανάγκη σύγκρουσης με αυτήν την πολιτική και συγκρότησης - γι' αυτό το σκοπό - λαϊκού, αντιμονοπωλιακού μετώπου.

Η ΝΑΣ σημειώνει πως πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι στα προεκλογικά φυλλάδια κυβέρνησης και ΝΔ που έταζαν ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας, διαπιστώνεται μια ολομέτωπη επίθεση στα συμφέροντα του λαού και της νεολαίας, που αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στον κατάλογο των επιχειρήσεων που κλείνουν ή απολύουν. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί κερδοφόρους τομείς του δημοσίου, ανακοινώνει αντιδραστικά και αντιασφαλιστικά νομοσχέδια και αίρει τη μονιμότητα των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η ΝΑΣ σημειώνει το γεγονός πως ο προϋπολογισμός του '99 οδηγεί στο δρόμο της ΟΝΕ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πως ΕΕ και ΟΝΕ σημαίνουν μεγαλύτερη συγκέντρωση πλούτου σε λιγότερα χέρια και ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και ανεργία για τα λαϊκά στρώματα. Πως αυτά τα σχέδια στηρίζουν πρόθυμα οι τοπικοί εκπρόσωποί τους στους φορείς της Πάτρας και ιδιαίτερα ο κυβερνητικός νομάρχης.

Από την πλευρά της, η ΝΑΣ καλεί το λαό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Επισημαίνει την ανάγκη να μπει φραγμός στην ασυδοσία των πολυεθνικών και της εργοδοσίας. Να μην προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να μην περάσει ο νέος, αντιλαϊκός προϋπολογισμός. Να μην ξεπουληθεί σε ιδιώτες η δημόσια περιουσία. Να λειτουργήσει η ΠΕΙΡΑΪΚΗ - ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και η εκεί φαρμακοβιομηχανία, με ευθύνη του κράτους. Να μην εφαρμοστούν τα αντιδραστικά Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, να μην καταργηθεί το 8ωρο και να μην εφαρμοστεί το ωρομίσθιο. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος για την ανεργία (επιδότηση ανέργων, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κλπ.).

Τέλος, δηλώνει πως θα πρωτοστατήσει για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης ώστε να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Να οικοδομηθεί το λαϊκό μέτωπο πάλης ενάντια στις επιλογής της κυβέρνησης, της ΕΕ και της ΟΝΕ. Ενα μέτωπο, που "θα συγκρούεται με το μεγάλο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές" και "θα φέρει βαθιές αλλαγές με ρήξεις, ανατρέποντας την πολιτική τους και τους εκπροσώπους τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ