Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα

Στη Θεσσαλονίκη στις 5 μ.μ. η συγκέντρωση έξω από την Πολυτεχνική και στη συνέχεια η πορεία στο αμερικάνικο προξενείο

H μεγάλη σημερινή πορεία του λαού και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης για την 25η επέτειο της θυσίας του Πολυτεχνείου, θα ξεκινήσει για πρώτη φορά φέτος από την Πολυτεχνική Σχολή και θα καταλήξει στο αμερικάνικο προξενείο.Η αλλαγή αυτή θεωρήθηκε απαραίτητη, όπως προσδιόρισε η Οργανωτική Επιτροπή του γιορτασμού σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΘ, για να μεταφερθεί ο γιορτασμός στον ιστορικό χώρο της πάλης των φοιτητών και εργατών που έχει συνδεθεί με τα δραματικά γεγονότα του Νοέμβρη του 1973.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. στο χώρο μπροστά από την Πολυτεχνική, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων και ομιλίες από εκπρόσωπο του ΣΦΕΑ και εκπροσώπους των φοιτητών και μαθητών και θα ακολουθήσει η πορεία. Οπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των φοιτητών Κ. Βροχόπουλος,"ο φετινός γιορτασμός του Πολυτεχνείου πραγματοποιείται σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τις μαζικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση".

Προσυγκεντρώσεις έχουν προγραμματίσει για τις 4.30 μμ των μαθητών και των σωματείων στο Αγαλμα του Βενιζέλου, των φοιτητών στην Πλατεία Χημείου και των πολιτών και εργαζόμενων από την Ανατολική Θεσσαλονίκη στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Χτες, ομάδα φοιτητών που διαμαρτύρονταν για την απόφαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ να άρει το άσυλο, εμπόδισε τους Συγκλητικούς και τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής. Ετσι αναγκάστηκαν να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του ιδρυτή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρου Παπαναστασίου, μπροστά από την κεντρική βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. Αντίστοιχη ήταν και η αντιμετώπιση που είχαν ο νομάρχης Θεσσαλονίκης και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία - Θράκη

Με συγκεντρώσεις, καταθέσεις στεφάνων και πορείες, θα τιμήσουν σήμερα την 25η επέτειο του Πολυτεχνείου οι εργαζόμενοι και ο λαός ολόκληρης της Μακεδονίας και της Θράκης. Κοζάνη,11 πμ κεντρική πλατεία. Φλώρινα 11 πμ πλατεία Γεωργίου Μόδη. Κατερίνη 5μμ πλατεία Συντριβανίου. Σέρρες 6 μμ πλατεία Ελευθερίας. Καβάλα 4.30 μμ πλατεία Καπνεργάτη. Δράμα 11 πμ κεντρική Πλατεία. Κομοτηνή 3.30 μμ Πανεπιστήμιο. Ξάνθη 7 μμ Πολυτεχνείο. Τέλος με καταθέσεις στεφάνων θα αποτίσουν φόρο τιμής οι φορείς του Κιλκίς και της Ημαθίας.

Στο Ηράκλειο

Η Συντονιστική Επιτροπή Φοιτητών - Σπουδαστών Ηρακλείου καλεί το λαό και τη νεολαία να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα, στις 6 μμ, στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο.

Στη Μυτιλήνη

Το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο σε ανακοίνωσή του καλεί το λαό της Λέσβου να συμμετάσχει μαζικά στο γιορτασμό της επετείου, σημειώνοντας ανάμεσα σε άλλα ότι "το σύνθημα "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία - Εθνική ανεξαρτησία" αναβαθμίζεται στους σημερινούς αγώνες του λαού μας και δίνει το μήνυμα της συνέχειας".

Στη Χαλκίδα

Το Συντονιστικό Λυκείων, των σπουδαστικών συλλόγων ΣΔΟ και ΣΤΕΦ και των σπουδαστών του ΙΕΚ καλεί όλους τους μαθητές, σπουδαστές, καθηγητές και όλο το λαό της Χαλκίδας να πάρουν μέρος στην πορεία του Πολυτεχνείου, σήμερα στις 11.30 π.μ. στα φανάρια της Χαϊνά.

Στη Λήμνο

Τα Σωματεία Οικοδόμων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Εργαζομένων Νοσοκομείου, Εργαζομένων ΔΕΗ και ΟΤΑ, οι Σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Καθηγητών, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ο Εξωραϊστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ανδρωνίου και η ΟΓΕ καλούν το λαό του νησιού να πάρει μαζικά μέρος στην εκδήλωση σήμερα, στις 4.30 μ.μ., στο λιμάνι της Μύρινας και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο μνημείο των πεσόντων.

Στα Γιάννενα

Η ΝΑΣ Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή της καλεί το λαό της πόλης, να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο, σήμερα στις 5.30 μ.μ. στη Δόμπολη, τιμώντας τη μνήμη των ηρώων και κρατώντας ζωντανά και επίκαιρα στη μνήμη τα ανεκπλήρωτα οράματα του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, απαντώντας σε όλους εκείνους που υπονομεύουν το χαρακτήρα και τα μηνύματα της εξέγερσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ