Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καλούν σε συμμετοχή

Δεκάδες μαζικοί φορείς, σύλλογοι και σωματεία καλούν με ανακοινώσεις τους τη νεολαία, τους εργαζόμενους και το λαό να συμμετάσχουν μαζικά στον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου και στη σημερινή πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

  • Η ΓΣΕΕ επισημαίνει πως τα μηνύματα του Πολυτεχνείου συνεχίζουν να εμπνέουν και να οδηγούν τους εργαζόμενους και αποκτούν σήμερα τις σύγχρονες διαστάσεις τους, ιδιαίτερα στη νέα γενιά.
  • Η ΑΔΕΔΥ τονίζει πως τα διαχρονικά και επίκαιρα μηνύματα του Πολυτεχνείου εμπνέουν και καθοδηγούν τους αγώνες του κινήματος των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας για την ενίσχυση και διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών και για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού μας για την κοινή προκοπή και ευημερία.
  • Η ΟΓΕ υπογραμμίζει πως 25 χρόνια μετά, οι γυναίκες της πόλης και της υπαίθρου βιώνουν καθημερινά με βάρβαρο τρόπο τις επιπτώσεις του μονόδρομου της ΟΝΕ και των επιλογών της κυβέρνησης. "Θεωρούμε ότι η 17 Νοέμβρη δεν είναι μια επετειακή ημέρα. Είναι η συνέχεια της εξέγερσης. Καλούμε όλες τις γυναίκες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και αγώνα, διότι αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί", τονίζει.
  • Τα Σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης τονίζουν πως σήμερα οι πολυεθνικές, το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του, με όλα τα μέσα και τους μηχανισμούς τους επιβάλλουν μια νέα δικτατορία, προσπαθώντας να καταστρέψουν τα όνειρα και τις ελπίδες του λαού μας για ένα δίκαιο και καλύτερο αύριο.
  • Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών αναρωτιέται στην ανακοίνωσή της: "Πώς είναι δυνατόν να γεράσει και να ξεθωριάσει το Πολυτεχνείο, όταν αντλεί ζωντάνια και δύναμη από την επικαιρότητα των ιδανικών του; Πώς είναι δυνατόν το Πολυτεχνείο να περάσει στη μνήμη, όταν το ιδανικό της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας είναι και σημερινός στόχος πάλης, κόντρα στις υποτελείς αντιλαϊκές πολιτικές των ευρω-μονοδρόμων;".

Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής διαβεβαιώνει - με αφορμή την επέτειο - τον ελληνικό λαό για το σταθερά δημοκρατικό φρόνημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στην Αστυνομία, τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί υπάλληλοι "θα συνεχίσουν την ίδια πορεία συνδρομής και εξύψωσης της ελληνικής κοινωνίας".

Επίσης ανακοινώσεις έστειλαν η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ),η Δημοκρατική Κίνηση Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων (ΔΗΚΕΒΕ),η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθηνών (ΟΒΣΑ),η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ και η Πανελλήνια Ενωση Τεχνικών ΟΤΕ,το Εργατικό Κέντρο Πειραιά,το Σωματείο ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ