Τρίτη 17 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΠΑΠ - ΗΣΑΠ
Νέες στάσεις εργασίας από αύριο

Ανοιχτή σύσκεψη της ΔΑΣ και της ΑΣΚΕ την Πέμπτη, 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων

Από αύριο ανοίγει ο δεύτερος κύκλος των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, με αίτημα να αποσυρθούν το νομοσχέδιο που στρώνει το δρόμο της ιδιωτικοποίησης και οι αντεργατικοί κανονισμοί εργασίας.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών θα κλιμακωθούν την ερχόμενη βδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) και στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τα πράσινα λεωφορεία (ΗΣΑΠ) έχουν προαναγγείλει και νέες στάσεις εργασίας.

Ειδικότερα, αύριο και την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 10 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τα πράσινα λεωφορεία έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας για μεθαύριο Πέμπτη και την Παρασκευή, τις ίδιες ώρες με τους εργαζόμενους στα τρόλεϊ (6 - 9 π.μ. και από τις 10 μ.μ. μέχρι τη λήξη της βάρδιας).

Με χτεσινή της ανακοίνωση η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ καταγγέλλει ότι παρά τη δέσμευση των αρμόδιων υπουργών και της διοίκησης για διάλογο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, μέχρι σήμερα "αρνούνται να μας συναντήσουν".

Στο μεταξύ, για μεθαύριο Πέμπτη, η ΔΑΣ ΟΑΣΑ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) και η ΑΣΚΕ ΟΑΣΑ διοργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στην Πλ. Κάνιγγος. Στη συγκέντρωση αυτή, καλούνται να πάρουν μέρος όλοι οι εργαζόμενοι και στους τρεις συγκοινωνιακούς φορείς (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ και ΗΣΑΠ), με σκοπό τη διαμόρφωση αγωνιστικού μετώπου πάλης για την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων και στόχο την αγωνιστική διεκδίκηση του δημόσιου και ενιαίου συγκοινωνιακού φορέα, καθώς και τη διασφάλιση, αλλά και τη διεύρυνση των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ