Πέμπτη 27 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιδού οι "προστάτες" της κοινωνίας...

Εκτός, όμως, από τις "χειροπέδες" στην απεργία, η κυβέρνηση επιχειρεί να απαγορεύσει και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας, αναζητώντας μάλιστα σ' αυτό της το εγχείρημα και τη "συναίνεση" συνδικαλιστικών ηγεσιών! Πρόσχημά της, κι εδώ, η "προστασία της κοινωνίας", από την "ομηρία", την "αιχμαλωσία" των ...συντεχνιών κλπ.!

Η ίδια φαιά προπαγάνδα έρχεται και επανέρχεται εδώ και χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Μόνο που κάποτε άλλα έλεγαν σημερινοί πρωταγωνιστές της τέτοιας "προστασίας της κοινωνίας".

Να τι έγραφε, για παράδειγμα, στις 2/12/1990, σε συνεργασία του στο "Ρ", ως πρόεδρος τότε της ΟΤΟΕ, ο σημερινός υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας, με αφορμή τον αντιαπεργιακό νόμο που ψήφιζε τότε η κυβέρνηση της ΝΔ: "Η ίδια η κοινωνία κινδυνεύει να γίνει αιχμάλωτη μιας σκληρής πολιτικής, που, με αυταρχισμό και καταστολή, προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση, φτάνοντας ακόμη και στο σημείο να διασπά τον κοινωνικό ιστό, οξύνοντας δευτερεύουσες αντιθέσεις και δημιουργώντας τεχνητά αντιπαλότητες μεταξύ των κοινωνικών ομάδων... Σε ποια κοινωνία οδηγούμαστε τελικά, αν απαγορεύεται ουσιαστικά ο συνδικαλισμός και η διεκδικητική του πίεση..;".

Ελα ντε! Είπατε τίποτα για "κοινωνικό αυτοματισμό" και διάφορα τέτοια;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ