Πέμπτη 27 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΩΝ
Με συνοπτικές διαδικασίες

Ολοκληρώθηκε χτες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή με συνοπτικές διαδικασίες, σε δύο μόλις συνεδριάσεις, η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ποινικοποίηση των απεργιών και τη φυλάκιση διαδηλωτών.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο επίμαχες διατάξεις, που αποδεικνύουν με τον καλύτερο και πλέον αναμφισβήτητο τρόπο ότι η κυβέρνηση έχει πλέον οριστικά επιλέξει τον αυταρχισμό για να αντιμετωπίσει τους λαϊκούς αγώνες, προβλέπουν: Πρώτον τη φυλάκιση μέχρι ένα χρόνο όσων συνεχίζουν απεργία ή κινητοποίηση που έχει απαγορευτεί από δικαστήριο. Δεύτερον με φυλάκιση τουλάχιστον δύο χρόνων θα τιμωρούνται όσοι διευκολύνουν τη διαφυγή κρατουμένου με απόφαση Αρχής. Δηλαδή κάποιου συλληφθέντα διαδηλωτή, απεργού κλπ.

Η βιασύνη της κυβέρνησης να ολοκληρωθεί ταχύτατα η συζήτηση του νομοσχεδίου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή, ώστε να έρθει για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής όσο γίνεται συντομότερα, αποδεικνύει τη βιασύνη της να γίνουν νόμοι του κράτους οι προαναφερόμενες απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές διατάξεις και μετά να στραφούν ενάντια στο λαϊκό κίνημα, που καθημερινά εντείνει την πάλη του.

Ο καταλληλότερος υπουργός που θα μπορούσε να αναλάβει την υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών σίγουρα είναι ο Ε. Γιαννόπουλος,που έχει "χρεωθεί" την υπεράσπιση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Φυσικά δεν είναι διόλου αμέτοχοι ευθυνών τόσο οι υπόλοιποι υπουργοί της κυβέρνησης, όσο και οι κυβερνητικοί βουλευτές που θα ψηφίσουν τις συγκεκριμένες διατάξεις στο Κοινοβούλιο.

  • Την έντονη αντίθεσή της στο κατάπτυστο νομοσχέδιο, όπως το χαρακτηρίζει, εκφράζει η Ομοσπονδία Οικοδόμων."Η κυβέρνηση - τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση - εκτιμώντας πανικόβλητη ότι η βία, η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός, οι διώξεις, οι δίκες και καταδίκες δεν επαρκούν ν' αναχαιτίσουν την οργή και την αγανάκτηση, ενάντια στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική, προχωρά αδίστακτα μέσω ενός κυνικού υπουργού, που από καιρό έχει χάσει κάθε πρόσβαση με τη λογική, σε νομοσχέδιο - τέρας με διατάξεις που στοχεύουν στη βίαιη καταπάτηση του δικαιώματος της απεργίας και την καταστολή των λαϊκών αγώνων".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ