Πέμπτη 27 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο θίασος της συμφοράς

Το γνωστό παιχνίδι του "καλού" και του "κακού" χωροφύλακα παίζουν τα κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να προετοιμάσουν την "κοινή γνώμη" σχετικά με τις ολέθριες αλλαγές που προετοιμάζει στην "αγορά εργασίας". Το ρόλο του "κακού" αναλαμβάνει, λόγω πεποιθήσεων, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο οποίος αρχικά αφήνει να διαρρεύσει ότι θα αυξηθεί το όριο συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια, ενώ προχτές δεν έκρυψε ότι θα καταργηθεί το όριο του 2% στις ομαδικές απολύσεις, ώστε να λυθούν τα χέρια των εργοδοτών να απολύουν κατά βούληση.

Στο ρόλο του "καλού", λόγω ανάγκης, ο υπουργός Εργασίας, Μιλτ. Παπαϊωάννου, ο οποίος βγαίνει στη συνέχεια και δήθεν διαψεύδει τα παραπάνω. Από κοντά η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σε ρόλο κομπάρσου.

Ας μην κουράζεται ο θίασος της συμφοράς. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν αυταπάτες πού το πάει η κυβέρνηση και για ποιον εργάζεται φιλότιμα. Εξάλλου, τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης σηματοδοτούν τον αντιλαϊκό μονόδρομο, που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ζώνη φτώχειας και ανεργίας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα άφθονη και φθηνή εργατική δύναμη στα μεγάλα αφεντικά που υπηρετεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ