Πέμπτη 27 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το κράτος είναι ο κ. Λαμπράκης!!!

Το κράτος είναι ο κ. Λαμπράκης!!! Αυτή είναι η ουσία της απάντησης που έδωσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος, σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ, σχετικά με την επέκταση των έργων του Μεγάρου Μουσικής και την παρουσία υπουργών σε πανηγυρική τελετή στο Μέγαρο, τη στιγμή που υπάρχει εκκρεμής δικαστική αντιδικία για το έργο της επέκτασης και αναμένεται η έκδοση αποφάσεων.

Αναφερόμενος στο Μέγαρο Μουσικής, ο υπουργός ισχυρίστηκε πως πρόκειται για δημόσιο έργο και όχι για ιδιωτικό: "Η δική μας αντίληψη, είπε, είναι ότι πρόκειται για ένα δημόσιο έργο, για ένα έργο που έχει εκτελεστεί και εκτελείται με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού και με κοινοτικές επιχορηγήσεις διά του κρατικού προϋπολογισμού. Πρόκειται για ένα έργο και λειτουργίες, που συντελούνται εκεί, που ανήκουν υπό την έννοια αυτή στο δημόσιο τομέα. Πάντως, επιτελούν σκοπούς του δημοσίου συμφέροντος".

Λ. Αυδής: Στόχος σας η εξυπηρέτηση του κ. Λαμπράκη

"Η ερώτηση δεν αφορούσε το Μέγαρο - είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Αυδής, απαντώντας στον υπουργό - αλλά τα έργα επέκτασης, για τα οποία υπάρχουν εκκρεμείς αντιδικίες. Η κυβέρνηση γνωρίζει το θέμα, αλλά επέλεξε την κρίσιμη στιγμή, για την έκβαση αυτών των αντιδικιών, να κάμει πανηγυρική εμφάνιση στη σχετική εκδήλωση. Το αντικείμενο της ερώτησης ήταν πώς οι κ. υπουργοί επέτρεψαν στον εαυτό τους να πάνε και να κάνουν μια τόσο πανηγυρική εκδήλωση υπέρ του ενός διαδίκου, τη στιγμή που αναμένεται έκδοση απόφασης. Το ξέρει ο κ. υπουργός, γιατί είναι νομικός, ότι αυτό αντικειμενικά αποτελεί μιαν άσκηση πίεσης στους συγκεκριμένους δικαστές που ασχολούνται με την υπόθεση".

Απαντώντας στους ισχυρισμούς του υπουργού ότι το έργο είναι δημόσιο, ο κομμουνιστής βουλευτής απέδειξε με ατράνταχτα στοιχεία πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Μη μας λέει - σημείωσε - ο κ. υπουργός πως αυτό το νομικό πρόσωπο εκφράζει το δημόσιο συμφέρον. Ενα ιδιωτικό νομικό πρόσωπο είναι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ