Πέμπτη 27 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκάλυπταν τα σχέδια διχοτόμησης

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις σε Κυπριακό, Αιγαίο

Τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία, αν και γνώριζε από καιρό το αμερικανικό σχέδιο διχοτόμησης του Αιγαίου και της Κύπρου, πρόσφερε συγκάλυψη και ταυτόχρονα αναγόρευσε το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε εγγυητές για την εθνική κυριαρχία και τη δίκαιη λύση του Κυπριακού, επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε χτεσινή του ανακοίνωση για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό και το Αιγαίο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου έχει ως εξής:

"Με τις καταγγελίες του αποκλειστικά κατά της τουρκικής ηγεσίας, ο Θ. Πάγκαλος άφησε στο απυρόβλητο τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τις αρνητικές εξελίξεις στην περιοχή του Αιγαίου και της Κύπρου. Είναι αυτοί που ενθαρρύνουν και στηρίζουν τον τουρκικό σοβινισμό.

Η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός Εξωτερικών γνώριζαν προ πολλού το αμερικανικό σχέδιο διχοτόμησης του Αιγαίου και της Κύπρου. Παρ' όλα αυτά, το συγκάλυπταν, ενώ ταυτόχρονα αναγόρευσαν το ΝΑΤΟ και την ΕΕ σε εγγυητές για την εθνική κυριαρχία της χώρας και για τη δίκαιη λύση του Κυπριακού.

Το θέμα δεν είναι κυρίως η παραδοχή των ευθυνών των "ισχυρών της ΕΕ", πολύ περισσότερο όταν αυτή ομολογείται καθυστερημένα. Το ζητούμενο είναι να υπάρξει στάση αντιπαράθεσης με την ΕΕ, που όμως δε βρίσκεται στις κυβερνητικές προθέσεις. Το λόγο έχουν οι εργαζόμενοι, που πρέπει και μπορούν να ορθώσουν τη δύναμή τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Οσα κόμματα έχουν στηρίξει στην ΕΕ τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού και καλλιεργούν στο λαό αυταπάτες για το ρόλο και το χαρακτήρα της, δίνουν άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική, ανεξάρτητα από τις αντιπολιτευτικές τους κορόνες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ