Πέμπτη 27 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Περιμένοντας τον ανεψιό

Κορυφώνονται οι εσωκομματικές διεργασίες στη ΝΔ καθώς σήμερα ή αύριο αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Κ. Καραμανλής προκειμένου να πραγματοποιήσει αρχηγική εμφάνιση στο προσυνέδριο του κόμματος που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, έδρα του φέρελπι υποψηφίου. Από το επιτελείο του εκτιμούσαν ότι "φουντώνει" η "πίεση της βάσης" προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία ο Κ. Καραμανλής και εκτιμούσαν ότι ο κύκλος των "επώνυμων" στελεχών που τον στηρίζουν θα διευρυνθεί σημαντικά μόλις ανακοινωθεί και επίσημα η υποψηφιότητά του.

Ενόψει και του προσυνεδρίου όπου θα συζητηθούν το Καταστατικό και το πρόγραμμα του κόμματος, οι υποψηφίοι πυκνώνουν τις επαφές με τα στελέχη του κόμματος, δίνοντας έτσι μία ανελέητη μάχη "κουκιών" καθώς τα επιτελεία όλων των υποψηφίων εκτιμούν ότι η προεδρία του κόμματος θα κριθεί στο δεύτερο γύρο.

Σήμερα ο Γ. Σουφλιάς παρουσιάζει σε συνέντευξη Τύπου τις προτάσεις του για το Καταστατικό του κόμματος, σε μία προσπάθεια να μεταφέρει την αντιπαράθεση "στα πραγματικά προβλήματα του κόμματος". Αυτή η τακτική εκτιμούν ότι θα τους δώσει "πόντους" έναντι του Κ. Καραμανλή, ο οποίος εμφανίζει μέχρι στιγμής μόνο το όνομά του ως προσόν για τη διεκδίκηση της προεδρίας

Στο μεταξύ ο Μ. Εβερτ δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Ετσι μετά τη φυγή στελεχών που τον ακολουθούσαν, μέχρι πρότινος και τώρα συντάσσονται με τον Κ. Καραμανλή, ήρθε και η αλλαγή της διεύθυνσης στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", της μόνης ίσως που τον στήριζε σταθερά μέχρι τώρα. Το ΔΣ του Ιδρύματος που εκδίδει την εφημερίδα (στο οποίο συμμετέχουν ο Μ. Εβερτ και ο Γ. Βαρβιτσιώτης) αποφάσισε την αντικατάσταση του Χ. Πασαλάρη με τον έως τώρα διευθυντή του κυριακάτικου φύλλου Γ. Κύρτσου. Η αλλαγή αυτή ερμηνεύεται ως νίκη του Γ. Βαρβιτσιώτη και αναμένεται πλέον η εφημερίδα να προωθήσει την υποψηφιότητα του Κ. Καραμανλή. Την ίδια στιγμή, ο Μ. Εβερτ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη θέση του προέδρου του κόμματος και να δείξει ότι είναι υπεράνω των εσωκομματικών τριβών. Ετσι χτες συναντήθηκε διαδοχικά με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, ενώ έκανε και δηλώσεις για τις νέες προκλήσεις των Τούρκων.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, απάντησε με εμφανώς ειρωνικό τόνο στις απειλές Εβερτ ότι εάν επανεκλεγεί θα τον διαγράψει από το κόμμα. Ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος όταν του μεταφέρθηκε η απειλή αρκέστηκε να πει "σιγά τα αίματα", δείγμα ότι πλέον κανένας στη ΝΔ δεν παίρνει στα σοβαρά τις απειλές του Μ. Εβερτ, τον οποίο θεωρούν "τελειωμένη υπόθεση".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Υπόγειες" διεργασίες (1998-01-17 00:00:00.0)
Δηλώνουν όλοι ευχαριστημένοι (1997-03-04 00:00:00.0)
Ο ανιψιός σε ρόλο μεσσία (1997-02-28 00:00:00.0)
Πρόσκληση σε γεύμα για υποψήφιους αρχηγούς (1997-02-19 00:00:00.0)
Ραγδαίες εξελίξεις μπροστά στο αδιέξοδο (1996-09-28 00:00:00.0)
Ολοι εναντίων όλων (1996-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ