Πέμπτη 27 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ο Γιαννόπουλος

Απαντώντας χτες στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γ. Γιακουμάτου,για την αποφυλάκιση του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου, λόγω ανηκέστου βλάβης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ε. Γιαννόπουλος άφησε το θέμα ανοιχτό.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένοι να κινήσουν αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία αίτησης χορήγησης χάριτος στον ισοβίτη Παπαδόπουλο, παίρνοντας έτσι την πολιτική ευθύνη. Ταυτόχρονα όμως δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της αποφυλάκισης του αρχηγού της χούντας, εάν ο ίδιος ο δικτάτορας ή μέλος της οικογενείας του ζητήσουν χάρη.

Από την πλευρά του ο Γ. Γιακουμάτος προσπάθησε να δώσει δραματικό τόνο στην περίπτωση του Παπαδόπουλου και να αγγίξει τις ευαίσθητες χορδές της λύπης για κάποιον... αναξιοπαθούντα, λέγοντας ότι πρόκειται πλέον για ένα γεροντάκι 80 ετών με ανίατη πάθηση, κατάκοιτο και επιπλέον χωρίς πνευματική διαύγεια για να ζητήσει ο ίδιος χάρη.

Στη δευτερολογία του ο Ε. Γιαννόπουλος αμφισβήτησε την πνευματική αδυναμία του Παπαδόπουλου, που επικαλέστηκε ο ερωτών βουλευτής, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από γιατρό, ή τη σχετική αίτηση χάριτος να την κάνει η σύζυγος του ισοβίτη.

Να σημειωθεί ότι χτες 37 ακόμα βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους στον υπουργό Δικαιοσύνης τον ρωτούν αν προτίθεται να κινήσει αυτεπαγγέλτως τις διαδικασίες διακοπής κράτησης του Γ. Παπαδόπουλου "λόγω σοβαρού κινδύνου της ζωής του ή εν πάση περιπτώσει λόγω ανηκέστου βλάβης της υγείας του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ