Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
2Ο ΔΙΜΗΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Κινηματογράφος, θέατρο, βιβλίο

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι εκδηλώσεις, σήμερα και αύριο, που πραγματοποιούνται στην αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό,στο πλαίσιο του 2ου Δίμηνου Πολιτιστικής Παρέμβασης,το οποίο διοργανώνουν το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ και το Πολιτιστικό Τμήμα του ΚΣ της ΚΝΕ.Σήμερα, θα προβληθεί η ταινία μικρού μήκους "Νεκρή Ζώνη" τουΚυριάκου Τοφαρίδη.Πρόκειται για ταινία φιλειρηνικού περιεχομένου. Ακολουθεί η πικρή κοινωνική σάτιρα του Βασίλη Βαφέα "Ανατολική περιφέρεια" (1979, διάρκεια 72), στην οποία παίζουν: Μηνάς Χατζησάββας, Νέλη Αγγελίδου, Γιάννης Γκούμας, Λευτέρης Βογιατζής, Δημήτρης Καταλειφός, Λήδα Πρωτοψάλτη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Ράνια Οικονομίδου, Αντώνης Αντωνίου, Μάνια Τεχριτζόγλου, Τάσος Υφάντης κ.ά. Πρόκειται για σάτιρα των Νεοελλήνων εκείνων, που, στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν και να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά, χάνονται ανάμεσα στην ανοργανωσιά και την υποαπασχόληση προσωπικών εταιριών και στα ξέφρενα και απάνθρωπα συστήματα των πολυεθνικών, που εισβάλλουν από παντού στη χώρα μας.

Αύριο, το πρόγραμμα για τα παιδιά ξεκινάει στις 11 π.μ. με μουσική από τους μαθητές του Ωδείου Αιγάλεω, ενώ στη συνέχεια η Ελένη Γερασιμίδου και ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα διαβάσουν αποσπάσματα από τη σειρά των πέντε βιβλίων του Ρενέ Γκοσινί,δημιουργού του πασίγνωστου "Αστερίξ", "Ο μικρός Νικόλας".Το πρόγραμμα της Κυριακής θα κλείσει με θεατρικό παιχνίδι με τονΜανώλη Δεστούνη,που επί 30 χρόνια ασχολείται με αγάπη και φροντίδα για την ψυχαγωγία των παιδιών.

Προσκλήσεις διατίθενται, στην ΚΟΑ, στο "Ριζοσπάστη", στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και στο βιβλιοπωλείο της "Σύγχρονης Εποχής", στην τιμή των 1.000 δρχ. για τις εκδηλώσεις του Σαββάτου και επίσης 1.000 δρχ. για τις εκδηλώσεις της Κυριακής (μόνο για τα παιδιά, η είσοδος των συνοδών δωρεάν).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ