Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Αθήνα και στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη

Με συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια διαμαρτυρίας, απαντούν οι κομμουνιστές στην επιμονή των πολιτικών εκφραστών της άρχουσας τάξης της χώρας μας να κυρώσουν, στις αρχές της επόμενης βδομάδας, την καταστροφική, για τα λαϊκά στρώματα, Συνθήκη του Αμστερνταμ.

Στην Αθήνα

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της Αθήνας, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους να συμπαραταχτούν μαζί με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες στο δρόμο του αγώνα, της λαϊκής αντεπίθεσης και πάλης για τη δημιουργία του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου. Να μαζικοποιήσουν περισσότερο το κίνημα της ρήξης και της συνολικής αντιπαράθεσης με την ΟΝΕ και γενικά την ΕΕ. Να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για μια φιλολαϊκή πορεία του τόπου. Τους καλεί να πάρουν μαχητικά μέρος στη συγκέντρωση - διαδήλωση της ερχόμενης Τρίτης, 16/2/99, στις 6.00 το απόγευμα, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά).

  • Οι προσυγκεντρώσεις των Αχτίδων για τη συγκέντρωση - διαδήλωση της ΚΟΑ την Τρίτη, έχουν καθοριστεί για τις 5.30 μμ ως εξής:
  • Οι Δυτικές Αχτίδες στην Πλατεία Βάθης.
  • Οι Βόρεια, Βορειοανατολική και Βορειοδυτική στα Προπύλαια.
  • Η Α Αθήνας στην Κάνιγγος.
Στη Θεσσαλονίκη

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καλεί το λαό της πόλης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη Συνθήκη του Αμστερνταμ, την Τρίτη 16/2 στις 7 μμ στο άγαλμα του Βενιζέλου.Το κύριο αίτημα της συγκέντρωσης είναι να γίνει δημοψήφισμα τώρα, για ν' αποφασίσει ο λαός για το μέλλον του.

Στη διακήρυξη προς το λαό της πόλης, που κυκλοφόρησε η ΚΟΘ, αναφέρεται: "Διαπιστώνουμε ότι καθημερινά τα αποτελέσματα των Συνθηκών του Μάαστριχτ και του Αμστερνταμ, των προγραμμάτων σύγκλισης, της "Λευκής Βίβλου" και της ΟΝΕ επιβάλλουν μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες του λαού, θα δέσουν πιο σφιχτά τη χώρα μας στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστών.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ:

- Κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας εκχωρούνται σε ξένα κέντρα αποφάσεων.

- Η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται σε ξένους.

- Η ανεργία καλπάζει χρόνο με το χρόνο.

- Κατακτήσεις, που οι εργαζόμενοι κέρδισαν με θυσίες και αίμα στο ασφαλιστικό, στη συνταξιοδότηση, στο ωράριο, στο συνδικαλισμό, ξηλώνονται μία μία.

- Ξένοι πολυεθνικοί κολοσσοί πνίγουν την ντόπια παραγωγή.

Ολοένα και πλατύτερα λαϊκά στρώματα οδηγούνται στη φτώχεια, ενώ την ίδια στιγμή τράπεζες, εφοπλιστές, βιομήχανοι και πολυεθνικές θησαυρίζουν.

- Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν με αυξανόμενο ρυθμό, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο η παραγωγική βάση της χώρας.

- Ο αγροτικός τομέας της οικονομίας οδηγείται στο περιθώριο.

- Τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα περιορίζονται με το ηλεκτρονικό φακέλωμα της Συμφωνίας Σένγκεν.

- Με την Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση (ΟΝΕ) θα προστεθούν και νέα βάρη στις πλάτες του λαού".

Η Διακήρυξη της ΚΟΘ καλεί το λαό να καταδικάσει στις ευρωεκλογές τα κόμματα που στηρίζουν τις αντιλαϊκές Συνθήκες και καταλήγει:

"Η ζωή απαιτεί ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

- Για να έρθουμε σε ρήξη με την ΕΕ και την ΟΝΕ.

- Για μια Ελλάδα και μια Ευρώπη, όπου θα κάνουν "κουμάντο" οι λαοί.

- Για μια Ελλάδα, που θα συνεργάζεται ισότιμα με τους γειτονικούς λαούς.

- Για μια λαϊκή εξουσία με ισχυρό ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ