Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Δεν έχετε κότσια να συγκρουστείτε με την ΕΕ

Απάντηση στους ισχυρισμούς του υπουργού Γεωργίας, ότι δήθεν η Ελλάδα διαπραγματεύεται σκληρά στην ΕΕ, έδωσε στην τοποθέτησή του ο Στρ. Κόρακας, τονίζοντας: "Μέσα από αυτούς τους "σκληρούς" αγώνες που δίνετε στην ΕΕ από σκληρή σε σκληρή διαπραγμάτευση, φτάσαμε στο σημείο να έχει ρημάξει η ύπαιθρός μας. Θα μπορούσε λοιπόν να πει κανείς: "έλεος, σταματήστε επιτέλους αυτές τις διαπραγματεύσεις"".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι σε όλα τα αγροτικά προϊόντα από τότε που μπήκαμε στην ΕΟΚ έχουμε μία συνεχή πορεία μείωσης των τιμών. "Δεν υπάρχει, τόνισε, ούτε ένα αγροτικό προϊόν που αποπληθωρίζοντας τις τιμές του να είναι η τιμή του πάνω από αυτήν που ήταν πριν μπούμε στην ΕΟΚ. Αυτό πρέπει να μας κάνει να βγάλουμε ορισμένα συμπεράσματα, έστω να προβληματιστούμε. Να αναρωτηθούμε τι γίνεται".

Αναφέρθηκε, για παράδειγμα, στη μείωση των τιμών στο πορτοκάλι, αναφέροντας ότι όταν ο καταναλωτής πληρώνει φρέσκο χυμό του πορτοκαλιού μέχρι και χίλιες δραχμές, η τιμή του πορτοκαλιού που παίρνει ο αγρότης είναι δύο με πέντε δραχμές!

Οσον αφορά τη ρύθμιση των χρεών, αφού υπενθύμισε ότι τα επιτόκια στην Ελλάδα είναι διπλάσια ή τριπλάσια σε σχέση με αυτά που πληρώνουν οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους, είπε ότι η ρύθμιση αναφέρεται μόνο σε 50.000 αγρότες. Η "Ατζέντα 2000", συνέχισε, θέλει να μετακυλήσει το κόστος παραγωγής ακόμα περισσότερο στην πλάτη του αγρότη, ενώ αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις και τη στάση της κυβέρνησης τόνισε:

"Πάρτε τα ΜΑΤ από τα μπλόκα, αφήστε τους αγρότες να κατέβουν στην Αθήνα και πηγαίνετε με αυτά τα κότσια στα αφεντικά των Βρυξελλών και πέστε τους: "η Ελλάδα είναι ξεσηκωμένη. Μέχρι εδώ και μη παρέκει, το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο". Αλλά για να το κάνετε αυτό χρειάζονται άλλα πνευμόνια, άλλα κότσια, που εσείς δυστυχώς δεν έχετε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ