Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ... οικονομία των κερδών...

"Ολοι οι δείκτες επιβεβαιώνουν τη σύγκλιση - Κατά κοινή διαπίστωση των ξένων ειδικών". Αυτός ήταν ο χτεσινός, πρωτοσέλιδος τίτλος και υπότιτλος της "Καθημερινής". Και στο σχετικό θέμα σημείωνε: "Την ώρα που η χώρα συνταράσσεται από αλλεπάλληλες κοινωνικές αντιδράσεις, η οικονομία της μεταδίδει υγεία απίθανη, κερδίζοντας εγχώριους και ξένους επενδυτές...".

Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Η ελληνική οικονομία "μεταδίδει υγεία απίθανη"; Μα, τότε, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας, οι αλματωδώς αυξανόμενοι άνεργοι, οι φτωχοί, που συνεχώς πληθαίνουν, οι συνταξιούχοι με τις συντάξεις πείνας και ελεημοσύνης, πολλοί άλλοι, που διαμαρτύρονται ή αγωνίζονται και, τέλος πάντων, μόνο καλή γνώμη για την οικονομία της χώρας δεν έχουν, τι είναι; Τρελοί; Δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Μήπως ζουν σε άλλη χώρα;

Προφανώς, τίποτε απ' όλ' αυτά δεν ισχύει. Ισχύει, όμως, το εξής: Οταν ορισμένοι λένε τη λέξη "οικονομία", εννοούν τα κέρδη της ολιγαρχίας, των επενδυτών, όπως τους ονομάζουν κι αλλιώς. Οταν αυτά πάνε καλά, τότε η οικονομία είναι υγιής κι ας πεθαίνουν αυτοί που δουλεύουν, που δημιουργούν ή δημιούργησαν τον υλικό πλούτο, για τον οποίο κομπορρημονούν οι αστοί αναλυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ