Σάββατο 13 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση για το Κυπριακό στο Λονδίνο

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (του ανταποκριτή μας).-

Σήμερα αρχίζουν στο Λονδίνο οι εργασίες της συνάντησης των Αριστερών Κομμάτων από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Κύπρο για το Κυπριακό πρόβλημα.

Κατά τη σημερινή μέρα θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και το ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν τα κόμματα για την άρση των επικίνδυνων αδιεξόδων. Ταυτόχρονα, θα συζητηθούν προτάσεις του ΑΚΕΛ για την προώθηση και την υλοποίηση ενεργειών, που θα στοχεύουν στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, αύριο Κυριακή θα οργανωθεί στο Δημοτικό Κέντρο "Χαριγκέι" ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι εκπρόσωποι των κομμάτων και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Η όλη εκδήλωση θα κλείσει με δεξίωση για όλους τους παρευρισκόμενους.

Στη συνάντηση, την οποία οργανώνει το ΑΚΕΛ, θα πάρουν μέρος το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ), το Κόμμα Ελευθερίας και Αλληλεγγύης της Τουρκίας, ο Συνασπισμός, το τουρκοκυπριακό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και το επίσης τουρκοκυπριακό Κόμμα Πατριωτικής Ενότητας.

Το ΑΚΕΛ θα εκπροσωπηθεί στη συνάντηση από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος Ανδρέα Χρίστου και τον Αντρο Κυπριανού, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και υπεύθυνο του Γραφείου Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ