Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Στο πλευρό των Κούρδων φοιτητές και μαζικοί φορείς

Σήμερα, στις 6.00 το απόγευμα, στην Καμάρα, το συλλαλητήριο των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας Θεσσαλονίκης

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό διοργανώνουν απόψε στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα, οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας Θεσσαλονίκης.Οι φοιτητές, έχοντας στον πλευρό τους το σύνολο του ελληνικού λαού, απαιτούν την παραίτηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, καθώς και να αποδοθεί στον Οτσαλάν η ιδιότητα του πολιτικού κρατούμενου. Επίσης, την άμεση απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη και τη σύγκληση Διεθνούς Συνδιάσκεψης με θέμα την πολιτική επίλυση του Κουρδικού, ενώ ως τότε ζητούν τη συγκρότηση διεθνούς αντιπροσωπείας που θα εποπτεύει τις συνθήκες κράτησης του Οτσαλάν. Εξάλλου, συλλαλητήριο συμπαράστασης στον αγώνα των Κούρδων θα πραγματοποιήσει την επόμενη Δευτέρα, 1 Μάρτη στις 7μμ, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νάουσας. Στη συγκέντρωση, που θα γίνει στην πλατεία Καρατάσου,θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου των Κούρδων.

Σε ψήφισμα συμπαράστασης προς τον κουρδικό λαό, ο Σύλλογος Φοιτητών Πανεπιστημίου Μακεδονίας τονίζει: "Η έμμεση ή άμεση υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης στα σχέδια των Αμερικανών και της ΕΕ, που θέλουν να φιμώσουν κάθε αγώνα για δημοκρατία και υπεράσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων, αναδεικνύει την ανάγκη του αγώνα της ελληνικής νεολαίας ενάντια σε όσους συμπαρατάσσονται με τη βαρβαρότητα".

Την υποκριτική στάση των χωρών - μελών της ΕΕ, που αρνήθηκαν να παράσχουν άσυλο στον "Απο" και να απαιτήσουν να εφαρμοστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους Κούρδους, αλλά και την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δράμα του κουρδικού λαού εκφράζουν με ψηφίσματά τους η ΝΕ Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ, το Συνδικάτο των επί σχέσει εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Εργατοτεχνιτών του Δήμου Θεσσαλονίκης, το ΔΣ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης η Α ΕΛΜΕ Εβρου και το ΑΚΕΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ