Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Μεγαλειώδες συλλαλητήριο αλληλεγγύης

Περισσότεροι από 2.000 Ηρακλειώτες διαδήλωσαν υπέρ του αγώνα των Κούρδων και καταδίκασαν την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις ΗΠΑ

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό και καταδίκης της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την παράδοση του Οτσαλάν στην Τουρκία, αλλά και ενάντια στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων και την υποτελή στάση της κυβέρνησης στις ΗΠΑ και την ΕΕ, πραγματοποίησαν χτες περισσότεροι από 2.000 Ηρακλειώτες χτες το βράδυ.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν και δίνουν το κλίμα του συλλαλητηρίου ήταν: Λευτεριά στον κουρδικό λαό, Σημίτη προδότη καταδότη, να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να γίνουν εκλογές τώρα, Δε σκύβουμε τη μέση στους ιμπεριαλιστές κ.ά.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, ανάμεσα στους άλλους: Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, ΑΔΕΔΥ, Δικηγορικός Σύλλογος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΑΚ), Δήμος Ηρακλείου, ΕΕΔΥΕ, ΠΕΑΕΑ, Επιτροπές Αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό, Επιτροπή Ειρήνης Ανωγείων, Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, Δήμος Καζαντζάκη, Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών και πολλοί ακόμα μαζικοί φορείς.

Αίσθηση προκάλεσε το μπλοκ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έδιναν και τον τόνο στο συλλαλητήριο.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, οι διαδηλωτές έκαψαν σημαίες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στο ψήφισμα των συγκεντρωμένων, καταγγέλλεται η κυβερνητική πολιτική της εξάρτησης και της υποτέλειας, στα πλαίσια της οποίας η κυβέρνηση παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία. Καταγγέλλεται η "νέα τάξη" των ιμπεριαλιστών. Εξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ. Αμεση απελευθέρωση του Οτσαλάν. Διαδηλώνεται, επίσης, η υποστήριξη στον αγώνα του κουρδικού λαού για αυτοδιάθεση και αλληλεγγύη στην πάλη των λαών.

Οσον αφορά το κυβερνητικό έγκλημα, τονίζεται: Η κυβέρνηση Σημίτη, δουλοπρεπής και αμήχανη μπροστά στους Δυτικούς συμμάχους μετά τις "ευχαριστίες" στις ΗΠΑ και τους "S-300", προχώρησε στην τρίτη πράξη υποτέλειας με την εσκεμμένη παράδοση του Α. Οτσαλάν. Οι παραστάσεις μεταμέλειας, τώρα, της κυβέρνησης με εξαναγκασμό σε παραίτηση τριών υπουργών της, δεν πείθουν ούτε μεταστρέφουν την εδραιωμένη κοινωνική πεποίθηση για την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, υπογραμμίζεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ