Παρασκευή 26 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να δοθεί γνήσια βίζα στους ομογενείς

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τους ομογενείς πρόσφυγες των πρώην σοσιαλιστικών χωρών

Να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τη χορήγηση γνήσιας βίζας παλιννόστησης στους ομογενείς από τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση, που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Σταύρος Παναγιώτου και Στρατής Κόρακας για τους αρμόδιους υπουργούς Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Δημόσιας Τάξης, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Δικαιοσύνης. Στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί ένα σημαντικό αριθμό ομογενών μας, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας από το 1993 - '94, αποτελεί η πλαστή θεώρηση της βίζας παλιννόστησης που πήραν από τη Μόσχα.

Ενα μέρος απ' αυτούς ήρθαν στην Ελλάδα με τουριστική βίζα, στη συνέχεια και προκειμένου να πάρουν βίζα παλιννόστησης έστειλαν τα διαβατήριά τους στη Μόσχα ή τις χώρες προέλευσής τους. Μετά την απόκτηση της βίζας παλιννόστησης ορισμένοι απ' αυτούς πήραν και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας. Στη συνέχεια, όμως, διαπιστώθηκε ότι η βίζα που απέκτησαν με τον τρόπο αυτό (δηλαδή με την αποστολή των διαβατηρίων τους) δεν είναι γνήσια, αλλά πλαστή και γι' αυτό τους αφαιρέθηκαν τα Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, ενώ τα ειδικά επιτελεία θεώρησης παλιννόστησης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη δε δέχονται τα δικαιολογητικά τους, προκειμένου να τους χορηγήσουν νέα νόμιμη πλέον βίζα παλιννόστησης.

Η μη χορήγηση γνήσιας βίζας παλιννόστησης δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Δεν τους χορηγείται άδεια παραμονής και άδεια εργασίας. Δεν μπορούν να εκδώσουν βιβλιάριο υγείας και να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στερούνται στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι υπουργοί ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε τα ειδικά επιτελεία χορήγησης βίζας παλιννόστησης να δέχονται τις αιτήσεις τους και αυτές να είναι σύμφωνα με την ημερομηνία εισόδου τους στην Ελλάδα και αφού διαπιστώνουν την ελληνική καταγωγή τους να τους χορηγούν γνήσια βίζα παλιννόστησης;".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανησυχία για συνέπειες (2014-03-07 00:00:00.0)
Χρειάζονται την υπομονή του Ιώβ! (1999-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ