Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το θαύμα και το ψεύδος

Τα... φοβερά και τρομερά που ανακοίνωσε για την αγροτική οικονομία ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη και τα περιβόητα δεκάδες τρισεκατομμύρια, που θα δαπανηθούν για τη στήριξη των αγροτών, εξειδικεύτηκαν, με προχτεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας, Χρ. Πάχτα.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο, η κυβέρνηση έστειλε στην ΕΕ το «επιχειρησιακό πρόγραμμα για την αγροτική ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση της υπαίθρου», ύψους 1,1 τρισ., που θα επιτρέψει -λέει- «τη δημιουργία μιας νέου τύπου "Ζωντανής Υπαίθρου"». Οι... δράσεις, που θα προωθηθούν σ' αυτά τα πλαίσια, έχουν επιλέξει τους εξής στόχους: «Τη δημιουργία ανταλλακτικών ευκαιριών απασχόλησης στους αγρότες. Τη διασφάλιση της ποιότητας. Την προώθηση των εξαγωγών. Την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση - τεχνική υποστήριξη των γεωργών».

Αυτές είναι οι κυβερνητικές ...δράσεις. Οποιος αναζητήσει σ' αυτές οτιδήποτε μπορεί να έχει σχέση με την ουσιαστική στήριξη της αγροτικής παραγωγής θα σπάσει τα μούτρα του.

Είναι κάτι φυσικό, αφού πρωταρχικός κυβερνητικός στόχος είναι η μείωση του αγροτικού πληθυσμού. Γι' αυτό και οι δήθεν εναλλακτικές ευκαιρίες απασχόλησης, οι εκστρατείες ενημέρωσης, κλπ., όλοι γνωρίζουν πως είναι χωρίς πραγματικό αντίκρισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ