Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... διαπλεκόμενα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΙΠΕ Ο ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ το διαπλεκόμενο... διαπλεκόμενο! Αλλά τέλος πάντων, όσο κι αν... διαπλέκονται οι δηλώσεις στελεχών της ΝΔ και της κυβέρνησης για το θέμα, δεν είναι δυνατόν να... απεμπλέκεται κανείς από την ουσία της υπόθεσης!

Κι αυτή, βέβαια, είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι όσο υπάρχουν συμφέροντα, όσο υπάρχουν οικονομικές δυνάμεις και μεγιστάνες του πλούτου θα υπάρχουν και «διαπλοκές».

Και να είστε βέβαιοι ότι δεν υπάρχει «διαπλοκή» που να τη θέλει μόνο... η μία πλευρά. Δηλαδή τι να πιστέψουμε εμείς τώρα; Πως τα δυο μεγάλα κόμματα που έχουν θητεύσει επί δεκαετίες στην κυβέρνηση της χώρας, εμφανίζονται αλληλοκατηγορούμενα να είναι χωμένα «μέχρι το λαιμό» στη διαπλοκή, επειδή... τους πίεσαν οικονομικοί παράγοντες και τα στελέχη τους είναι... αδύναμοι χαρακτήρες;

Να δείτε τελικά που... πιο ειλικρινής από όλους προκύπτει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που εμμέσως, ομολογεί ότι τη δική του κυβέρνηση την έριξαν -όπως εκτιμά βέβαια- τα «διαπλεκόμενα», όχι γιατί τους αντιστάθηκε, αλλά γιατί... διαφώνησαν. Συμπληρώνει, βέβαια, ότι τα «διαπλεκόμενα» κυβερνάνε τη χώρα!

Οσο για τον Νίκο Κωνσταντόπουλο και το ΣΥΝ τι να πει κάνεις; Δεν πειθόμαστε, φυσικά, ότι η υπόθεση της διαπλοκής είναι θέμα... κοινωνικών αξιών και κοινωνικών συνηθειών, δηλαδή ένα... θεωρητικό θέμα αντίστασης στον «ψυχαρισμό», όπως πήγε να μας το παρουσιάσει.

Τι να γίνει τώρα δηλαδή; Υπάρχουν πολιτικές συγκεκριμένες που εφαρμόζονται και πολιτικές επιλογές που υλοποιούνται κομμένες και ραμμένες στα μέτρα και τα συμφέροντα των «διαπλεκόμενων» παντός τύπου. Κορυφαία είναι αυτή της ΟΝΕ, πώς να το κάνουμε!

Αμα θέλει να διαφωνήσει κάνεις δεν τον εμποδίζει. Οσο για τα χτεσινά του Φλωρίδη, που θέλει λέει να εξυγιάνει εδώ και τώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο, το αντιλαμβανόμαστε ως... ανέκδοτο. Από όπου και να την πιάσεις αυτή την υπόθεση μυρίζει άσχημα.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ