Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ικανοποιημένος για την απήχηση της πρωτοβουλίας του

Ικανοποιημένος για την απήχηση που είχε η πρωτοβουλία του ΣΥΝ για τα διαπλεκόμενα, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Ν. Κωνσταντόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ότι ήταν θετική η πρόταση του Ευαγγ. Βενιζέλου για το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του ιδιοκτήτη ΜΜΕ με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη εταιρίας. Επανέλαβε ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα εναντίον της διαπλοκής που δηλητηριάζει την πολιτική ζωή, να ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης αδειών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών με διαφάνεια, να μην ανατίθενται έργα χωρίς πιστοποιητικό διαφάνειας, να αναβαθμιστεί η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής και να συμπληρωθεί η αντιμονοπωλιακή νομοθεσία.

Εξέφρασε ερωτηματικά γιατί ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Φλωρίδης απέσυρε την τροπολογία σχετικά με το «Στοίχημα», προσθέτοντας ότι στο χώρο του αθλητισμού υπάρχει μεγάλη βρομιά. Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι ο ΣΥΝ δε θυμήθηκε τώρα το πρόβλημα της διαπλοκής, ενώ για όσους τον κατηγορούν ότι «εκπροσωπεί» διαπλεκόμενα συμφέροντα, απάντησε ότι δεν τον αγγίζουν «οι υβριστικές επιθέσεις και είναι τιμή, όταν εκπορεύονται από τα συγκεκριμένα κέντρα». Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ενοχλούνται οι μηχανισμοί αυτών των συμφερόντων και τα βάζουν μαζί μου, που σε τελευταία ανάλυση είμαι ένα πρόσωπο που μπορεί και να εξαφανιστεί αύριο». Ακόμη, εξέφρασε την απογοήτευση του για την άρνηση τής ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, να συναντηθούν προκειμένου να συζητηθεί η πρωτοβουλία του ΣΥΝ για τα διαπλεκόμενα.

Στο εργασιακό εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στο τέλος η κυβέρνηση θα υιοθετήσει τα αιτήματα του ΣΕΒ. Σ' ό,τι αφορά τις σχέσεις ΣΥΝ με ΠΑΣΟΚ και την πρόταση Σκανδαλίδη για συνεργασία, είπε ότι ο ΣΥΝ κάνει προγραμματική αντιπολίτευση και δεν τον απασχολούν επικοινωνιακά τρυκ, ούτε οι κινήσεις διεμβολισμού από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ