Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Χρειάζεται αγώνας κατά της πλουτοκρατίας συνολικά

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τον αγώνα ενάντια στη «διαπλοκή»

Κατά τη χτεσινή της περιοδεία στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς σχολιάζει τη συζήτηση για τη διαπλοκή οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, είπε:

«Απαντώ με μια ερώτηση. Καλά, τόσα χρόνια στην Ελλάδα, ας πάρουμε μετά τον πόλεμο, ας πάρουμε μετά το '75, υπήρχαν επιχειρηματίες οι οποίοι θησαύρισαν χωρίς να τους στηρίξουν κυβερνήσεις; Υπήρχαν κυβερνήσεις που δεν είχαν σχέσεις με επιχειρηματίες; Το ότι το πρόβλημα έχει οξυνθεί οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν γιγαντωθεί επιχειρηματίες και τσακώνονται μεταξύ τους ποιος θα φάει τα περισσότερα. Δεν είναι καινούριο πρόβλημα. Και με αυτή την άποψη λέμε ότι είναι αποπροσανατολισμός το να συγκεντρώνει την προσοχή κανείς σε 5 επιχειρηματίες και όχι στους 15, τους 20, τους 105 και στους 205. Και οι πέντε να φύγουν από τη μέση, θα βγουν άλλοι πέντε.

Και τέλος, ο αγώνας κατά της "διαπλοκής" πρέπει να συμπεριλάβει τον αγώνα κατά της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και κατά της ακόρεστης δίψας της πλουτοκρατίας να πλουτίζει, να πλουτίζει, να πλουτίζει. Διότι οι πλουτοκράτες τσακώνονται μεταξύ τους αλλά είναι ενωμένοι στην υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων. Γι' αυτό λέμε ότι είναι αποπροσανατολισμός. Να καθόμαστε τώρα εμείς να ψάχνουμε ποιος υπουργός συνάντησε ιδιαίτερα ποιον; Δε χρειάζεται. Εμείς βλέπουμε τι νόμοι ψηφίζονται. Το θέμα είναι ποιος πολιτικός σχετίζεται με ποιον; Αυτό είναι το θέμα; Το θέμα είναι ότι υπάρχει έδαφος να γιγαντώνονται τα μονοπώλια και αυτό το έδαφος καλλιεργείται μέσα από πολιτικές αποφάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ