Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΗ» ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ
Για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις...

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, Ευ. Βενιζέλος, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για ανοχή της κυβέρνησης στη διαπλοκή επιχειρηματιών με Μέσα Ενημέρωσης, κατέθεσε «βελτιωτική» πρόταση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΜΜΕ. Σύμφωνα με την πρόταση «η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης μέσων ενημέρωσης είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης που αναλαμβάνει έναντι του δημοσίου ή νομικού προσώπου του ευρύτερου δημόσιου τομέα την εκτέλεση έργων ή προμηθειών ή την παροχή υπηρεσιών. Νόμος ορίζει τις κυρώσεις καθώς και τους τρόπους ελέγχου και τις εγγυήσεις αποτροπής των καταστρατηγήσεων του προηγούμενου εδαφίου».

Βέβαια και με τη νέα διατύπωση δεν αποφεύγεται η κατοχή μέσων ενημέρωσης από επιχειρηματίες που έχουν δουλειές με το δημόσιο αφού μπορεί να το κάνουν μέσω ανωνύμων εταιρειών ενώ διευκολύνονται από το γεγονός ότι ο έλεγχος της ιδιοκτησίας δε φτάνει μέχρι φυσικού προσώπου.

Ο Ε. Βενιζέλος είπε χτες στην επιτροπή ότι θα δεχόταν να ορίζεται το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο με αυξημένη πλειοψηφία των 3/5 της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής αρκεί να υπάρξει διασφάλιση ότι δε θα μπλοκάρεται η συγκρότησή του από την αντιπολίτευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ